Se repetă Cazul George Floyd. Cinci polliţişti, acuzaţi de uciderea lui Tyre Nichols, în Tennesse

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.01.2023 - 13:57
Se repetă Cazul George Floyd. Cinci polliţişti, acuzaţi de uciderea lui Tyre Nichols, în Tennesse - Foto: Memphis Police Department

Cinci ofițeri de poliție din Memphis concediați au fost acuzați de crimă de gradul doi, la moartea lui Tyre Nichols, au anunțat autoritățile din Tennessee. Nichols a murit la trei zile după o arestare violentă, de către Poliție la începutul acestei luni.

SHARE

"A fost greșit. A fost criminal", a spus directorul Biroului de Investigații din Tennessee, David Rausch, în timpul unei conferințe de presă, în care a anunțat acuzațiile.

Un juriu a pronunțat acuzații împotriva lui Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills, Jr., Emmitt Martin III și Justin Smith, sub acuzația de crimă de gradul doi, agresiune calificată, răpire calificată, abatere și oprimare oficială, a anunţat procurorul districtual al Ţinutului Shelby.

Mulroy a spus că, deși ofițerii concediați au jucat fiecare roluri diferite, în moartea lui Nichols, „sunt toţi responsabili”, conform CBS News.

Imaginile video ale arestării vor fi difuzate azi, după ora 18:00, a spus Mulroy. Imaginile au fost prezentate familiei lui Nichols, dar nu au fost încă făcute publice.

Dosarele închisorii din Ţinutul Shelby arată că, de vineri dimineață, doar Haley a rămas în custodie, cu o cauțiune de 250.000 de dolari. Ceilalți au fost eliberați cu toții, după depunerea cauțiunii. Pentru Martin, aceasta este de 350.000 de dolari. Celelalte sunt de câte 250.000 de dolari.

Ben Crump, avocatul care reprezintă familia lui Nichols, a declarat că videoclipul poliției, pe care familia l-a vizionat, arată că Nichols – un lucrător FedEx în vârstă de 29 de ani și tată – a fost bruscat, i s-a dat spray paralizant cu piper și a fost reținut, când a fost oprit în trafic, în apropierea casei lui.

Rausch a spus că a văzut videoclipul și l-a găsit absolut îngrozitor.

„Să fiu clar: ceea ce s-a întâmplat aici nu reflectă deloc o poliție adecvată”, a spus el.

Primarul din Memphis, Jim Strickland, le-a mulțumit oficialilor, pentru că s-au mişcat rapid, pentru a concedia și a acuza ofițerii implicați.

„Am lucrat pentru a obține o rezolvare a acestor probleme în timp record, deoarece le luăm extrem de în serios”, a spus el, într-o declarație înregistrată joi.

„De când am aflat despre acest eveniment tragic, transparența și acțiunea metodică rapidă au fost prioritățile noastre principale, deoarece familia domnului Nichols și cetățenii noștri nu merită nimic mai puțin”, a spus Strickland.

"Acțiunile acestor ofițeri au fost îngrozitoare și nimeni, inclusiv forțele de ordine, nu este mai presus de lege. Vă asigur că vom face tot ce ne stă în putință pentru a împiedica acest tip de act odios să se mai repete."

Primarul a spus că este „clar că acești ofițeri au încălcat politicile și instruirea departamentului” și a spus că oficialii lucrează pentru ca o astfel de situație să nu se mai repete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te