Rușii au făcut farse miniștrilor britanici. Au sunat și au pretins că sunt premierul Ucrainei

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.03.2022 - 18:09
Rușii au făcut farse miniștrilor britanici. Au sunat și au pretins că sunt premierul Ucrainei / Tatler

Statul rus este responsabil pentru farsele telefonice la adresa a doi miniştri britanici şi pentru tentativa de a-l apela pe un al treilea ministru, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

SHARE

„Aceasta este o practică standard pentru operaţiunile de informaţii ruse şi dezinformarea este o tactică directă din setul de strategii al Kremlinului pentru a abate atenţia de la activităţile ruse ilegale în Ucraina şi de la abuzurile care sunt comise acolo contra drepturilor omului'', a spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: FOTOREPORTAJ Din Ucraina, la București: Cele două fețe ale războiului. Drama refugiaților

Miniştrii britanici Priti Patel (afaceri interne) şi Ben Wallace (apărare) au fost ţinta unor farse prin videoconferinţă din partea unui impostor care a pretins că este prim-ministrul Ucrainei.

Ministrul Ben Wallace a devenit bănuitor în timpul unei convorbiri video desfăşurate joi, acuzând public Rusia că se află în spatele acestui incident. El a dispus desfăşurarea unei investigaţii privind breşa de securitate, dar semne de întrebare serioase despre securitatea în interiorul executivului britanic au apărut după ce Priti Patel a anunţat că şi ei i s-a întâmplat acelaşi lucru, anterior în această săptămână.

Ben Wallace a spus că a devenit bănuitor şi a încheiat convorbirea respectivă în urma ''câtorva întrebări înşelătoare''.

"Aţi primit substanţa pe care v-am trimis-o?", l-a întrebat falsul premier ucrainean pe Ben Wallace, care se afla în acel moment în Polonia şi care i-a răspuns că nu ştie la ce se referă. Potrivit EFE, impostorul care l-a sunat pe ministrul britanic a menţionat totodată mai multe nume de care Wallace nu auzise.

Citește și: Doar 2.000 de persoane se vaccinează anti-COVID pe zi. La ATI, 80% sunt pacienți nevaccinați

O încercare similară, dar fără succes, a vizat-o pe Nadine Dorries, ministru al culturii în guvernul de la Londra.

Nu este prima dată când membri ai guvernului britanic sunt ţintele unor farse de acest tip. În mai 2018, actualul premier Boris Johnson, la acea vreme ministru de externe, a vorbit despre relaţii internaţionale şi a avut un limbaj vulgar într-o discuţie cu un bărbat care pretindea că este premierul Armeniei, arată Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.