Româncă de 63 de ani, arestată în Italia. A vrut să jefuiască un oficiu poștal. "Dați-mi toți banii”

DE Vlad Alexandru | 20.07.2023 - 14:59
Batrână acuzată de tentativă de jaf Foto: Stiridiaspora
Batrână acuzată de tentativă de jaf Foto: Stiridiaspora

O româncă de 63 de ani din Italia, rămasă fară bani, a vrut să jefuiască un oficiu poștal. A intrat în instituție cu un cuțit și două bidoane cu benzină. Și-a acoperit fața cu o mască Ffp2 și a trecut la amenințări. Acum este arestată.

SHARE

O româncă de 63 de ani din Italia a fost arestată după ce a încercat să jefuiască un oficiu poștal, înarmată cu un cuțit și două bidoane cu benzină. 

Femeia rămăsese fără bani și a amenințat că va da foc dacă personalul nu îi dă banii.

Româncă de 63 de ani, arestată în Italia. A vrut să jefuiască un oficiu poștal. "Dați-mi toți banii”

Tentativa de jaf a avut loc la oficiul poștal din via Guala din Caluso. În fața unui ghișeu s-a prezentat o româncă de 63 de ani, rezidentă în Ivrea, cu fața acoperită de o mască Ffp2, cu un cuțit și două recipiente pline cu lichid inflamabil, amenințând, printr-un bilet, că va da foc la tot, dacă personalul nu îi dă banii.

"Dați-mi banii sau dau foc la tot!"

Această propoziție conține disperarea unei femei, DD, 63 de ani, de naționalitate română fără domiciliu stabil și oaspete la Asociația Caritas din Ivrea (asociația oferă servicii de asistență socială-hrană, uneori adăpost), scrie portalul Stiridiaspora.

Aceasta a fost arestată de carabinierii din Caluso în incinta oficiului poștal. În mână ținea încă un cuțit cu o lamă lungă de câțiva centimetri și în geantă avea două sticle pline cu lichid inflamabil. Substanța i-ar fi servit pentru îndeplinirea planul nebunesc, relatează La Stampa. 

 Bătrâna a băgat panica în clienții poștei

În interiorul oficiului poștal, se aflau oameni care stăteau la coadă în fața ghișeelor. Au fost momente de panică, dar un angajat a fost foarte curajos: acesta a înțeles situația și a început să o distragă pe femeie.

Un gest care i-a permis directorului sucursalei să părăsească zona prin spatele biroului și să ducă alergând spre cazarma carabinierilor.

Citește și: Arsene, afaceri în Italia alături de cumătru. În România i-a dat contracte grase din bani publici

Când au sosit militarii, femeia nu a a opus rezistență și a fost arestată. La secție, femeia de 63 de ani a mărturisit atunci, disperată, că are probleme cu banii și că nu-și poate plăti chiria. 

Caritas Italia are ca scop furnizarea de asistență socială și ajutor umanitar persoanelor vulnerabile, cum ar fi cei săraci, persoanele fără adăpost, migranții, refugiații și alte categorii defavorizate din Italia și din alte țări.

Citește și: Românii din Italia ar putea fi recunoscuți ca minoritate națională: Statul le-ar da 10 milioane €/an

Organizația desfășoară numeroase proiecte și inițiative pentru a combate sărăcia, foametea, lipsa de locuințe și alte probleme sociale cu care se confruntă comunitățile.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te