Recunoașteți personajul? Băiețelul bâlbâit și respins de oameni care a ajuns star internațional

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.10.2023 - 20:24
Recunoașteți personajul? Băiețelul bâlbâit care a ajuns star internațional - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Băiețelul din imagine a ajuns unul dintre cei mai iubiți artiști la nivel internațional, însă viața până aici nu a fost deloc ușoară. Tânărul a fost un copil bâlbâit și batjocorit de cei din jur însă el s-a refugiat în muzică. Tu știi cine e?

SHARE

Nu a avut deloc o viață ușoară. A avut de luptat impotriva agresiunilor, luptelor interioare, insecuritatii si timiditatii, dar invatand sa-si imbratiseze unicitatea, artistul si-a depasit provocarile, devenind astfel una dintre cele mai frumoase voci ale timpurilor noastre. Da, este vorba despre cunoscutul artist Ed Sheeran.

În copilărie a fost respins și luat în derâdere

Edward Christopher Sheeran s-a născut în februarie 1991 în Halifax, Anglia. Avea un frate mai mare, iar părinții lui conduceau la acel moment o afacere de consultanță in artă.

Cu un păr neobișnuit de roșu, cu un semn mare pe față, ochelari cu lentile groase și o bâlbâială accentuată, Ed Sheeran a avut o copilărie grea. Respins și chiar luat în derâdere de colegii de școală, s-a retras din toate activitățile. Nu mai comunica cu copiii de vârsta lui, nu mai răspundea nici măcar la ore.

Citește și: Concediată, Teo Trandafir și-a găsit un nou loc de muncă. Unde vă întâlniți cu ea

A continuat să cânte însă în corul bisericii și acasă, mai ales acasă. Singur, în camera sa, a mărturisit că acelea erau unicele momente în care se simțea stăpân pe propria persoană.

Deși părinții lui Ed sperau ca terapia menită să-i rezolve problemele de vorbire să dea roade, rezultatele întârziau să apară. Lucrurile s-au schimbat odată cu un cadou făcut lui Ed de către tatăl său, un album al lui Eminem.

Impresionat de modalitatea în care cânta acesta, rapiditatea pe care o avea în exprimare, Ed Sheeran a realizat că trebuie să facă lucrurile altfel și a început să-și compună muzica, nu doar s-o interpreteze pe a altora. Acela a fost momentul în care bâlbâiala lui a dispărut ca prin farmec.

Și-a găsit refugiu în muzică

Inspirat de ceea ce adusese munca de compoziție în viața lui, Ed a prins curaj și a decis că asta este ceea ce trebuie să facă. A început să cânte în orice loc din oraș în care se țineau concerte și care îl primea.

Apoi a început să înregistreze și să vândă CD-uri cu propriile compoziții. Lucrurile se mișcau, dar prea încet pentru visele puștiului crescut în Framlingham, un oraș-port la Marea Nordului.

La 17 ani și-a împachetat visele și câteva haine, și-a luat chitara și s-a mutat la Londra, locul în care spera să-și facă talentul cunoscut. A dormit în stații de metru și chiar în parcuri, a suferit de foame și spune că a avut momente în care s-a temut că va renunța.

Viața lui s-a împărțit timp de mai mulți ani între cântări în localuri mici din capitala Marii Britanii și compoziție, pentru el, apoi pentru alți cântăreți pe care îi cunoștea la spectacolele la care participa. În 2009 a avut 312 concerte, dar succesul părea să se lase așteptat.

În primăvara lui 2010 Ed Sheeran considera că șansa lui ar putea fi peste Ocean, așa că și-a luat un bilet de avion către Los Angeles. Era, din nou, fără un acoperiș deasupra capului, fără contract și fără prea mulți prieteni. A început să trimită înregistrări pe la diverse case de producție, fără succes, însă. Și a continuat să facă ce făcea și în Londra: să cânte. Oriunde se putea: în baruri, la radiouri locale, în orice loc unde avea un public oricât de mic.

Invitat să cânte la o emisiune radiofonică găzduită de actorul Jamie Foxx, Ed și-a terminat recitalul în ovațiile tuturor celor prezenți. Impresionat și el, Foxx i-a pus la dispoziție propriul studio de înregistrări și i-a oferit și un loc în care să stea până se punea pe picioare, potrivit life.ro.

A început să fie remarcat de marii artiști

În același timp, puștiul roșcat urca clipurile în mediul online și devenea printre primii artiști care beneficiau de impactul fantastic al rețelelor Social Media. A început să fie remarcat de alți artiști, printre care și Elton John, a început să primească propuneri de a cânta în turnee, iar contractul semnat cu Atlantic Records a fost cel care l-a propulsat în lumea mare a muzicii.

Albumul său de debut s-a vândut rapid în peste 100.000 de exemplare, devenind al doilea cel mai bine vândut album de debut din Marea Britanie. La un an de la momentul lansării albumul ”+” avea peste 1 milion de exemplare vândute. Au urmat colabărări cu One Direction și Taylor Swift, piesa ”I See Fire” a fost folosită în filmul ”The Hobbit” iar următorul album, ”X”, a ajuns aproape instantaneu pe locul 1 în topurile din Marea Britanie și SUA.

Succesul parcă l-a ambiționat și mai tare pe Ed Sheeran. A muncit mai mult și mai bine, fără să arate vreo schimbare în felul de a fi. Ba mai mult, a avut grijă să țină cont de părerile oamenilor care îi ascultă muzica. Un exemplu este eliminarea versurilor cu conținut vulgar de pe albumul ”X” după ce un șofer de taxi i-a spus că nu se simte confortabil la ideea că fiica lui ascultă astfel de muzică. Varianta originală avea un limbaj vulgar, dar Ed a ținut cont de rugăminte și l-a eliminat.

Anul 2019 i-a adus titlul de cea mai bogată celebritate sub 30 de ani din Marea Britanie, detronând-o pe cea care i-a fost exemplu în toți acești ani, Adele. Ed și-a dublat practic averea în ultimul an datorită megaturneului Divide, cel care l-a adus vara aceasta și în fața fanilor români, dar și datorită cântecelor scrise pentru alți artiști, toate intrând în top 10 în Marea Britanie.

Probleme cu alcoolul înainte ca soția să nască

Una dintre cele mai grele perioade din viața sa a fost când obișnuia să consume mult alcool, iar venirea pe lume a fetiței lui l-a motivat să renunțe la acest viciu. Artistul a spus că cea care l-a ajutat cel mai mult a fost soția lui, pe vremea aceea însărcinată.

Cântărețul a mărturisit pentru presa străină că obișnuia să consume chiar și zece halbe de bere pe zi, iar acest lucru îl făcea fericit. Însă, momentul în care micuța Lyra urma să vină pe lume a fost mult mai important de atât.

Totul s-a întâmplat în anul 2020, când soția lui Cherry, era aproape de termenul nașterii. Aceasta i-a spus că facă va continua să consume la fel de mult alcool, nu va putea să o conducă la spital atunci când va fi momentul.

De asemenea, faptul că va avea un bebeluș căruia va trebui să îi acorde atenție l-a motivat și mai mult. Celebrul artist a spus că nu voia să ajungă să se enerveze atunci când o ține pe micuța Lyra în brațe.

Cu două luni înainte să se nască Lyra, Cherry a spus: Dacă mi se rupe apa, chiar vrei ca altcineva să mă ducă la spital?. Pentru că eu beam foarte mult. Și nu vreau să mă enervez niciodată când îmi țin copilul în brațe. Niciodată, niciodată.”, a declarat Ed Sheeran, pentru Rolling Stone.

Citește și: Artistul care a pierdut 1 mil. € și a ajuns pe străzi, salvat de un „înger”. Abia începuse divorțul

Rezolvarea problemelor cu alcoolul i-au adus lui Ed Sheeran o viață fericită, alături de familia lui. Dincolon de lumina reflectoarelor, artistul s-a căsătorit în anul 2019 cu Cherry Seaborn și au împreună doi copii, o fetiță pe nume Lyra și o fetiță pe nume Jupiter.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te