Războiul lui Putin, sleit de putere. Moscova trimite la moarte în Ucraina bucăți din noua Armată 25

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.09.2023 - 11:50
Soldați ruși trimiși la război în Armata 25: Twitter/ @JustusUwakwe

Rusia folosește „bucăți” din noua Armată 25 pentru a diminua riscul unei ofensive majore a Ucrainei, însă acest lucru va reduce semnificativ probabilitatea unei noi ofensive masive din partea Rusiei, avertizează serviciile secrete britanice

SHARE

În conformitate cu analiza Serviciilor de Informații ale Ministerului britanic al Apărării datată 27 septembrie și citată de "Adevărul European", Rusia a început să trimită unități ale nou-createi Armate 25 Combinată în luptă ca întăriri, marcând astfel o schimbare semnificativă în strategia militară.

Războiul lui Putin, sleit de putere. Moscova trimite la moarte în Ucraina bucăți din noua Armată 25

Analiștii susțin că începând cu mijlocul lunii septembrie, Rusia a trimis pe front câteva unități ale Armatei 25 de Arme Combinate, inclusiv divizia 67 de pușcași motorizați și brigada 164 de pușcași motorizați separați. Aceste trupe sunt implicate în conflicte în zona de vest a Severodonetsk și Kreminnaya, la granița dintre regiunile Donețk și Luhansk.

Până în prezent, Rusia a menținut doar un grup inactiv de dimensiuni apropiate de o armată, care ar fi putut servi ca bază pentru viitoare operațiuni ofensive de amploare.

"De exemplu, rușii au redistribuit recent singura lor forță de rezervă, Armata a 25-a, care a fost înființată de curând și nu și-a finalizat crearea. Acum a fost redistribuită aproximativ la nord de Bahmut și acolo va fi îngropată", spune șeful serviciilor secrete ucrainene.

Citește și: Șoigu, „băgat în corzi” de Putin. Trebuie să oprească contraofensiva ucraineană până la 1 octombrie

Serviciile secrete britanice spun că odată cu dislocarea "fragmentată" a Armatei 25, linia frontului ar putea fi întărită, însă probabilitatea unei noi ofensive concertate a Federației Ruse în următoarele săptămâni este destul de redusă, ținând cont că soldații care fac parte din noua Armată 25 sunt soldați rezerviști și tineri fără experiență de război.

Ciudat este faătul că în urmă cu doar câteva zile, dictatorul rus Vladimir Putin i-a ordonat lui Serghei Șoigu să oprească contraofensiva ucraineană, iar trupele ruse să intre în ofensivă în teritoriile anexate ilegal anul trecut.

Citește și: Dimitri Peskov: Tancurile Abrams vor arde ușor în Ucraina. Așa ne-a spus Putin despre armele străine

Situația de pe fornt rămâne dificilă pentru apărarea Rusiei după ce contraofensiva ucraineană a spart în mai multe locuri „blindajul” blocadei pe care trupele Moscovei l-au construit încă de când au anexat cele patru regiuni din Ucraina.

Rușii au pierdut frontul din Verbove și Novoprokopivka 

Forțele de apărare ucrainene i-au făcut pe ruși să abandoneze pozițiile de lângă Verbove și Novoprokopivka, pe frontul din Zaporojie.

AFU se concentrează acum pe extinderea capului lor de pod pe frontul Zaporojie. O contraofensivă este în curs de desfășurare spre Novoprokopivka și Verbove, transmite analistul OSINT Tatarigami_UA, făcând referire la imagini din satelit ale liniei frontului.

El a precizat că, recent, armata a început să publice în mod activ imagini cu operațiuni de luptă în zona Verbove și Novoprokopivka.

Screenshot from the video

Analiza imaginilor din satelit confirmă faptul că principalele lupte de pe frontul de sud sunt acum concentrate în aceste două zone.

"Există o deplasare vizibilă a focului atât spre Verbove, cât și spre partea de sud a Novoprokopivka. Imaginile arată urme de incendii și bombardamente, care indică lupte recente", a scris expertul, potrivit Pravda.ua.

Deja sunt zeci de soldați ruși care au ales să se predea în masă în Novoprokopivka-Verbove, epuizați complet de resurse, energie și vointă de luptă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te