Putin trimite în luptă zeci de avioane pe timp de noapte, până să ajungă F-16 în Ucraina. Ce urmează

DE Adina Mutăr | Actualizat: 18.09.2023 - 17:45
Putin trimite în luptă zeci de avioane pe timp de noapte, până să ajungă F-16 în Ucraina. Ce urmează - Foto: defense.gov (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin trimite în luptă zeci de avioane pe timp de noapte, până să ajungă F-16 în Ucraina. Ce urmează? Rusia a folosit un număr fără precedent de avioane pentru un atac nocturn asupra Ucrainei.

SHARE

Putin trimite în luptă zeci de avioane pe timp de noapte, până să ajungă F-16 în Ucraina. Ce urmează?

Iuri Ignat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, a declarat că Moscova și-a schimbat tactica în atacurile nocturne, folosind un număr foarte mare de avioane, pe lângă drone.

Putin trimite în luptă zeci de avioane pe timp de noapte, până să ajungă F-16 în Ucraina. Ce urmează

„Aseară a existat un număr fără precedent de avioane: câteva zeci de avioane. Este neobișnuit ca acestea să fie în spațiul aerian noaptea. Activitatea avioanelor a fost ridicată”.”

 Au fost avioane tactice, rachete de croazieră și drone Shahed. 

Ignat a adăugat că acesta este motivul pentru care avioanele de luptă F-16 pe care urmează să le primească Ucraina nu ar trebui să fie inferioare aeronavelor rusești în ceea ce privește caracteristicile tactice și tehnice.

Ignat a explicat și de ce este dificil pentru Forțele Aeriene să doboare drone Shahed.

„Nu există întotdeauna mijloace de distrugere acolo unde au loc atacurile. Inamicul încearcă să le ocolească. La urma urmei, inamicul își planifică loviturile în avans. Încearcă să lovească instalațiile pe care le apărăm și stabilește rute sigure”, a  declarat Ignat, potrivit pravda.com.ua.

Rușii au atacat masiv în direcții diferite, din direcții diferite de-a lungul rutelor planificate. Regiunile Odesa și Mikolaiv au fost atacate de drone Shahed. Iar rachete au fost distruse în regiunile Nipropetrovsk, Poltava și Hmelnițki”.

Forțele ruse au atacat Ucraina cu rachete de croazieră aer-sol și drone în noaptea de 17-18 septembrie.

Apărătorii ucraineni au doborât 18 drone și 17 rachete.

Ce lovitură majoră plănuiește Putin

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că Moscova ar putea lansa în curând o campanie masivă de mobilizare pentru a-și consolida forța epuizată în Ucraina.

Numărul de mobilizat ar putea varia de la 400.000 la 700.000.

Cifrele includ 40.000 de locuitori ai Republicii Cecene, care se presupune că urmează să fie recrutați și folosiți ca „unități de barieră” în spatele trupelor ruse.

Citește și: Contraofensiva ucraineană îi sperie pe ruși: „Pierdem războiul. Ofițerii noștri ne mint de pe front”

„Cetățenii obișnuiți – rezidenți ai regiunilor rusești – vor merge din nou pe front drept carne de tun și vor fi împinși la moarte de călăii lui Kadîrov”, a susținut Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În octombrie anul trecut, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat mobilizarea a peste 300.000 de militari care urmează să fie dislocaţi în Ucraina.

De atunci, Putin a crescut vârsta maximă la care bărbații ruși pot fi mobilizați pentru a servi în armată – de la 65 la 70 de ani.

Citește și. EXCLUSIV MApN explică de ce nu poate doborî drone rusești. Nu sunt în spațiul aerian românesc

Un raport recent al agenției militare de spionaj din Kiev a declarat că Rusia încă are 420.000 de militari în Ucraina.

Putin plănuiește un nou „val copleșitor” asupra Ucrainei, care stă mai bine la capitolul înarmare, prin ajutoarele militare primite, dar nu la fel de bine la capitolul populației de recrutat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te