Putin își face miliții private în provinciile ruse pregătind războiul total pentru a sta la putere

DE Adina Mutăr | Actualizat: 31.07.2023 - 17:22
Putin își face miliții private în provincii (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Putin își face miliții private în provincii pregătind „războiul tuturor” pentru a rămâne la putere, o formă de apărare împotriva unei posibile lovituri de stat împotriva liderului rus.

SHARE

Putin își face miliții private în provincii pregătind  „războiul tuturor” pentru a rămâne la putere, după ce rebeliunea Grupului Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, a scos la iveală lacune serioase în apărarea regimului.

Planurile pentru companiile militare private numite „întreprinderi speciale” au fost incluse într-un nou proiect de lege ce ridică vârsta de recrutare pentru armata rusă.

Putin își face miliții private în provincii pregătind  „războiul tuturor” pentru a rămâne la putere

Decizia are ca scop contracararea sabotajului și a amenințărilor interne, potrivit unei declarații a președintelui Comisiei de apărare a Dumei, Andrei Kartapolov, potrivit The Daily Beast.

Deși Putin nu l-a pedepsit pe Evgheni Prigojin, inițiatorul și liderul revoltei, el a lansat o anchetă în rândurile armatei privind posibili  trădători, temându-se de de viitoarele amenințări interne la adresa puterii sale.

Foști oficiali ai serviciilor de informații au declarat că alte eșecuri grave în Ucraina ar putea duce la îndepărtarea lui Putin de la putere.

Potrivit raportului, milițiile lui Putin vor fi sub comanda guvernatorilor regionali, vor fi înarmate de Ministerul rus al Apărării și vor opera la comanda președintelui, gata pentru un „război al tuturor” în apărarea președintelui, așa cum plănuise și Ceaușescu.

Citește și: Șeful serviciilor secrete ucrainene: „Atacurile cu drone asupra Moscovei, o pedeapsă de la Dumnezeu”

Noua legislație pentru înființarea de companii militare regionale prevede că acestea vor fi însărcinate cu „paza frontierei de stat în timp de război”.

Misiunea unităților este să „protejeze granița de stat, să lupte împotriva grupărilor armate ilegale și să combată sabotajul străin și structurile de informații inamice”, precum și să înlăture amenințările interne.

Citește și: Putin ar putea pierde puterea într-un an, spune fostul spion britanic Cristopher Steele

Aceste miliții private vor avea permisiunea de a folosi forța și vor interacționa cu Ministerul de Interne, FSB și Ministerul Apărării. 

Vor putea acționa în crize de ordine publică, ceea ce ar putea însemna că pot interveni pentru reprimarea acțiunilor de protest.

Potrivit informațiilor, membrii noilor forțe nu vor fi responsabili pentru daunele cauzate, iar cetățenii nu vor avea dreptul să se opună cerințelor acestora. 

Potrivit lui Kartapolov, „legea este creată pentru un război mare” și intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te