Putin amenință cu Satan 2 dacă Ucraina primește avioane. „Rusia va ști cum să răspundă”

DE Adina Mutăr | 09.02.2023 - 17:35
Rishi Sunak și Volodimir Zelenski /Foto: Profimedia Images

Rusia are sute de mii de soldați, mii de tancuri și sute de avioane de război care se pregătesc pentru un nou asalt. Avioanele promise Kievului de Marea Britanie a înfuriat Kremlinul.

SHARE

Vladimir Putin a amenințat Marea Britanie cu privire la orice potențială livrare de avioane de luptă către Ucraina.

Ambasada Rusiei la Londra a avertizat Marea Britanie împotriva furnizării de avioane de război, afirmând că va purta responsabilitatea "pentru o nouă escaladare și pentru consecințele politico-militare ce vor urma pentru continentul european și pentru întreaga lume".

„Rusia va ști cum să răspundă la orice acțiune neprietenoasă a părții britanice.”

Surse militare au afirmat că Putin este pregătit să sperie Occidentul cu un nou test major al unei rachete strategice - probabil racheta sa "de neoprit" Satan-2, potrivit metro.co.uk.

Este posibil ca lansarea să fie programată chiar pentru a coincide cu aniversarea începutului războiului din Ucraina, la 24 februarie.

Vorbind în timpul unei conferințe de presă comune în timpul vizitei lui Volodimir Zelenski, premierul britanic Rishi Sunak a declarat că trimiterea de avioane de luptă "face parte din conversația" dintre cei doi și că "nimic nu este în afara discuției".

Putin se pregătește pentru o nouă ofensivă masivă în următoarele săptămâni, care să coincidă cu prima aniversare a războiului, la 24 februarie.

Ucraina a monitorizat consolidarea militară în timp ce continuă să pledeze pentru sprijin occidental - inclusiv în timpul vizitei de ieri a lui Volodimir Zelenski la Londra.

Citește și

Șefi militari germani cer revenirea la serviciul militar obligatoriu

La a patra zi de la cutremure, Turcia a deschis frontiera în nordul Siriei. Ajutoarele sunt vechi

Președintele ucrainean a salutat sprijinul Marii Britanii - dar a avertizat că acesta ar putea fi insuficient și a cerut avioane de luptă moderne.

Rusia a masat 1.800 de tancuri, 3.950 de vehicule blindate, 400 de avioane de luptă și 300 de elicoptere pentru atac, potrivit unor oficiali ucraineni.

Aceștia au declarat că Putin comasează și 2.700 de tunuri de artilerie și 810 lansatoare de rachete pentru un "nou val de atacuri", relatează Foreign Policy.

„Este mult mai mult decât a fost în primul val. Ei nu acordă atenție niciunei victime sau pierderi. În următoarele 10 zile, ne așteptăm la o nouă invazie uriașă.”

Serviciile secrete ucrainene au estimat că ofensiva de primăvară va desfășura între 300.000 și 500.000 de soldați ruși.

Potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei, Putin a dat ordinul de a cuceri toate teritoriile regiunilor Donețk și Luhansk până în martie.

Luptele din ultimele săptămâni s-au concentrat în jurul Bahmut - care a fost descrisă ca fiind „cea mai sângeroasă bătălie din război de până acum”, soldații din prima linie având o speranță de viață de doar 4 ore.

Potrivit Ucrainei, peste 135.000 de ruși zac morți pe câmpurile de luptă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te