Putea supravieţui Jack, pe uşă, împreună cu Rose? James Cameron recreează finalul filmului „Titanic”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.02.2023 - 17:49

În filmul său de la National Geographic, „Titanic: 25 de ani mai târziu, cu James Cameron”, regizorul cere ajutorul unei echipe de oameni de știință și cascadori, pentru a testa patru scenarii diferite: ar fi putut sta doi, pe ușa pe care a încăput numai Rose?

SHARE

LA împlinirea a 25 de ani de la lansarea filmului "Titanic", regizorul James Cameron încearcă să rezolve odată pentru totdeauna dezbaterea de lungă durată: Jack, personajul jucat de Leonardo DiCaprio, ar fi putut să se potrivească pe acea ușă și să supraviețuiască, împreună cu Rose, personajul jucat de Kate Winslet?

Într-un teaser al viitoarei sale serii speciale, de la National Geographic, "Titanic: 25 de ani mai târziu" cu James Cameron, regizorul face un studiu științific, pentru a evalua dacă a existat suficient loc pentru Jack și Rose, pe resturile ușii plutitoare, după scufundarea Titanicului, conform Hollywood Reporter.

Subiectul acesta este atât de viral pe Internet, încât există şi un film realizat cu cei doi simpatici domni de la "Myth Busters" chinuindu-se să încapă pe o uşă, în Oceanul Atlantic.

„Vom afla odată pentru totdeauna dacă Jack ar fi putut supraviețui scufundării Titanicului”, spune Cameron, în avanpremieră.

Pentru a reexamina ultimele momente ale lui Jack, Cameron a cerut ajutorul unei echipe de oameni de știință și a doi cascadori, ca să testezepatru scenarii diferite, pentru a examina dacă două persoane ar fi putut sta pe celebra ușă.

„Jack și Rose sunt capabili să urce pe plută, dar acum sunt amândoi scufundați în ape periculoase şi înghețate”, explică Cameron, în timp ce cascadorii o dovedesc.

Între timp, într-un alt exemplu, Cameron detaliază:

„În apă, scuturarea violentă l-a ajutat și l-a proiectat în afară pe Jack, ar fi putut să dureze destul de mult, ca de exemplu ore.”

Pentru un test final, ei încorporează apoi efortul fizic pe care personajele l-ar fi îndurat, în timpul scufundării navei - în film, un alt pasager o scufundă pe Rose sub apă, înainte ca Jack să o salveze, lovindu-l cu pumnii.

Cameron testează de asemenea scenariul în care Rose și-ar fi oferit vesta de salvare, pentru a-l ajuta pe Jack să fie mai apărat de apa rece:

„Și el este stabilizat. A ajuns într-un loc în care, dacă am gândit asta, ar fi putut supravieţui până când barca de salvare a ajuns acolo. În cele din urmă, Cameron oferă verdictul final:

„Jack ar fi trăit, dar există o mulțime de variabile”. Cu toate acestea, el notează că personajul Jack ar alege totuși să facă orice pentru a o salva pe Rose:

„Cred că procesul lui de gândire a fost: "Nu voi face nimic care să o pună în pericol. Și asta este 100% în gândirea lui.”

Cameron a vorbit de-a lungul anilor despre dezbaterea aceasta, cu uşa, argumentând că aceasta a fost esențială pentru poveste. Dar acum încearcă să rezolve definitiv dezbaterea.

Într-un interviu acordat cotidianului Toronto Sun, Cameron a spus că speră ca studiul să pună în regulă lucrurile pentru totdeauna. În ciuda strigătelor și speranțelor că sfârșitul lui Jack aer fi putut să arate diferit, Cameron a explicat:

„Nu, trebuia să moară. Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre dragoste, sacrificiu și moarte. Dragostea se măsoară prin sacrificiu.”

Winslet și-a făcut recent partea ei, încercând să rezolve dezbaterea, spunând:

„O dată pentru totdeauna, ar fi putut să se potrivească pe acea ușă, dar nu ar fi rămas pe linia de plutire”, adăugând că nu a fost o „idee bună”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te