Protest fără respectarea regulilor COVID, dispersat cu gaze lacrimogene la Atena

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.03.2021 - 09:33
Protest fără respectarea regulilor COVID, dispersat cu gaze lacrimogene la Atena. / Foto: dosja.al

Ciocniri între poliţişti şi rezidenţi au izbucnit duminică într-o suburbie a Atenei, după o fermă intervenţie a forţelor de ordine pentru a impune respectarea lockdown-ului care a provocat indignare în ţară, informează AFP.

SHARE

Poliţia a împrăştiat cu ajutorul gazelor lacrimogene circa 500 de persoane care se adunaseră la sfârşitul zilei la Nea Smyrni, la periferia sudică a capitalei Greciei, pentru a protesta faţă de un incident produs puţin mai devreme duminică.

Anchetă, după ce un polițist a bătut un tânăr

În videoclipurile filmate în cursul după-amiezii în acelaşi loc, care a declanşat revolta, poate fi văzut un poliţist lovind violent cu bastonul un tânăr.

Tânărul poate fi auzit strigând: "Mă doare", în timp ce trecătorii sunt indignaţi de comportamentul poliţiei.

Citește și:

Planul de ajutoare pentru COVID al președintelui Biden, de 1.900 miliarde $, adoptat în senatul SUA

La rândul său, poliţia a afirmat că a trimis o patrulă pe motocicletă după-amiaza în piaţa centrală din Nea Smyrni "pentru a controla aplicarea măsurilor" împotriva coronavirusului, precizând că au primit numeroase plângeri denunţând nerespectarea restricţiilor în zona respectivă.

Poliţia a adăugat că a fost atacată de 30 de persoane care au rănit doi dintre agenţii săi. Unsprezece persoane au fost arestate.

De asemenea, forţele de ordine au anunţat deschiderea unei anchete interne asupra poliţistului filmat bătându-l pe tânăr.

Liderul opoziţiei de stânga Syriza şi fost prim-ministru Alexis Tsipras a denunţat un "atac, în absenţa provocărilor, al poliţiei împotriva familiilor şi copiilor aflaţi acolo".

Citește și:

DOCUMENT Restaurantele și cafenelele, în interior, închise iar în București. Noi restricții

Guvernul "încearcă să scoată ţara din această criză sanitară fără precedent cu cele mai mici pierderi posibile. Din păcate, opoziţia exploatează tensiunile şi inflamează climatul politic şi social", a replicat purtătoarea de cuvânt a executivului, Aristotelia Peloni.

Autorităţile elene au înregistrat duminică 1.142 de noi cazuri de COVID-19 şi 53 de decese, ridicând la 6.758 numărul de morţi de la începutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.