Promisiune grea a Pentagonului: „Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze în fața Rusiei”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.03.2024 - 17:59
Promisiune grea: „Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze în fața Rusiei” - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Promisiune grea a Pentagonului: „Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze în fața Rusiei”. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, care a deschis marți întâlnirea Ramstein, a promis că Statele Unite vor continua să sprijine eforturile militare ale Ucrainei.

SHARE

Promisiune grea a Pentagonului: „Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze în fața Rusiei”. Însă Congresul SUA continuă să obstrucționeze finanțarea pentru Kiev.

"Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze. Și lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze", a asigurat șeful Pentagonului marți, la întrunirea Ramstein.

Promisiune grea: „Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eșueze în fața Rusiei”

În declarațiile sale de deschidere, Austin a spus că Rusia a plătit un preț uluitor pentru război, reluând estimările conform cărora cel puțin 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în timpul războiului, care a costat Kremlinul 211 miliarde de dolari.

„Trupele Ucrainei se confruntă cu condiții dure și lupte grele. Iar civilii ucraineni suportă un baraj constant de rachete rusești și drone iraniene. Dar Ucraina nu va da înapoi. Și nici Statele Unite", a promis Austin, potrivit European Pravda.

Săptămâna trecută, Statele Unite au anunțat sprijin suplimentar de securitate pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari. 

Austin a numit măsura „extraordinară”, adăugând că va ajuta la rezolvarea nevoilor urgente de apărare aeriană, artilerie și capabilități antitanc.

„Rămânem hotărâți să oferim Ucrainei resursele de care are nevoie pentru a contracara agresiunea Kremlinului”, a spus Austin.

Citește și: "Noi vom urma! Să ne pregătim de război, pentru a avea pace!", spune un oficial european de top

La 14 martie, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, a fost de acord să deblocheze decizia privind asistența acordată Ucrainei, dar cu modificări semnificative - aceasta urmează să fie sub forma unui acord de împrumut sau de închiriere, potrivit unui proiect al Camerei.

El a insistat, de asemenea, ca asistența acordată Ucrainei și Israelului să fie împărțită în proiecte de lege separate.

Citește și: VIDEO Explozii la fabrica rusă Energomash, unde se fac motoare pentru rachete, după un atac cu drone

Orice proiect nou trebuie să obțină suficiente voturi în Camera Reprezentanților și în Senat.

Până la soluționarea acestei dispute între senatorii americani, Ucraina trebuie să reziste asalturilor în valuri ale rușilor, fără să dispună de toată muniția necesară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te