Președintele Nigeriei neagă că ar fi murit și că ar fi fost înlocuit de o clonă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.12.2018 - 21:21
Foto Wikipedia

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, neagă afirmațiile cum că el a murit și a fost înlocuit de o clonă, numind speculațiile „zvonuri ignorante" la care, de altfel, se aștepta, potrivit CNN.

SHARE

Muhammadu Buhari a scris pe Twitter că a primit informații în acest sens în timpul unei întâlniri din Polonia.
 „Una dintre întrebările care au apărut astăzi în întâlnirea mea cu nigerienii din Polonia a fost cu privire la problema dacă am fost clonat sau nu. Zvonurile ignorante nu sunt surprinzătoare - când am fost plecat în vacanță medicală anul trecut, mulți oameni au sperat că sunt mort”, a scris Buhari pe Twitter.
Președintele nigerian a petrecut mult timp în Londra, în 2017, urmând un tratament medical  care l-a forțat să părăsească țara pentru o perioadă de peste trei luni. Absența lui a determinat speculații intense cu privire la sănătatea președintelui, iar multe știri false au  început să circule online spunând că a murit.
Președintele a declarat că faptul că „a murit” a determinat oamenii să se adreseze vicepreședintelui Yemi Osinbajo, solicitându-i să fie adjunctul său.
„Asta l-a pus într-o situație foarte jenantă și am dezbătut subiectul când m-a vizitat în timp ce eram în spital", a afirmat Buhari. „Vă pot asigura că eu sunt adevărat. Mai târziu, în această lună, îmi voi serba a 76 zi de naștere și mă consider încă destul de puternic!"
Purtătorul de cuvânt al președinției, Garba Shehu, a declarat pe Facebook, că un nigerian care participa la o întâlnire de la Cracovia l-a întrebat pe Buhari dacă era adevărat sau nu „mult discutatul" Jubril din Sudan – presupusa sa dublură" - determinând președintele să-și afirme identitatea .
Shehu a afirmat că Buhari a fost în Polonia pentru a participa la Conferința ONU privind schimbările climatice, COP24.
Buhari a fost ales președinte al Nigeriei, cea mai mare economie din Africa și producător de ulei de top, în 2015. Fostul general a devenit Președinte din cea de-a patra încercare de a conduce, de când a fost înlăturat de la putere în 1985.
Buhari a făcut parte din forțele militare care au dominat Nigeria în urmă cu zece ani. O lovitură de stat militară l-a adus la putere în 1983, iar o altă lovitură de stat militară la răpus, doi ani mai târziu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.