Preşedintele Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a murit „subit”. Avea 66 de ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.10.2023 - 15:00
Preşedintele Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a murit „subit”. Avea 66 de ani - Foto: Profimedia Images

Preşedintele Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a murit „subit”. Vladimir Nekrasov avea 66 de ani. Predecesorul său a decedat în urmă cu puţin peste un an, după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

SHARE

Lukoil, a doua mare companie petrolieră din Rusia, a anunţat că preşedintele său Vladimir Nekrasov a murit subit, la vârsta de 66 de ani, relatează News.ro, citând CNN.

"Cu profund regret anunţăm decesul subit al lui Vladimir Ivanovici Nekrasov", a precizat compania într-un comunicat postat pe site-ul său.

"Potrivit concluziei preliminare a medicilor, decesul a survenit ca urmare a unei insuficienţe cardiace acute", a mai precizat compania.

Citește și: Pericol major în Marea Neagră. Rusia a desfășurat încă două fregate dotate cu 16 rachete Kalibr

Predecesorul său în funcţie, Ravil Maganov, a murit în urmă cu puţin peste un an după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, potrivit presei de stat ruse. Moartea lui Maganov a fost confirmată de Lukoil în septembrie 2022, într-un comunicat în care se spunea că acesta "a decedat în urma unei boli grave", dar nu se menţiona faptul că ar fi căzut de la etaj.

În ceea ce-l priveşte pe Nekrasov, acesta lucra de aproape 50 de ani în industria petrolului şi a gazelor. De asemenea, el a ocupat funcţiile de prim-vicepreşedinte al Lukoil şi de consilier al preşedintelui companiei.

Societatea a refuzat să facă alte comentarii despre moartea lui Nekrasov. 

În martie 2022, Lukoil a cerut "încetarea cât mai curând a conflictului armat" din Ucraina

Lukoil, care produce peste 2% din ţiţeiul mondial şi are peste 100.000 de angajaţi, a ţinut prima pagină a ziarelor în martie 2022 când a devenit una dintre puţinele companii ruseşti care au luat poziţie publică faţă de invazia la scară largă a Moscovei în Ucraina.

Într-un mesaj adresată acţionarilor, clienţilor şi personalului, consiliul de administraţie al Lukoil a cerut "încetarea cât mai curând a conflictului armat" din Ucraina.

Citește și: E oficial. Rusia se retrage din tratatul global interzicere a testelor cu arme nucleare

"Ne exprimăm empatia noastră sinceră pentru toate victimele, care sunt afectate de această tragedie", a spus acesta.

"Susţinem cu tărie o încetare durabilă a focului şi o rezolvare a problemelor prin negocieri serioase şi diplomaţie", arăta conducerea companiei. Comunicatul a rămas de atunci pe site-ul Lukoil.

Cel puţin opt oameni de afaceri ruşi proeminenţi au murit subit în lunile care au urmat invaziei, menţionează CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te