Premierul Sloveniei a înfuriat Olanda după ce i-a numit pe eurodeputați „marionetele lui Soros”

DE Edi Neagu | 15.10.2021 - 08:41
Premierul sloven Janez Jansa a atras protestele omologului său olandez. FOTO: Facebook

Premierul Sloveniei a publicat pe rețelele de socializare o fotografie cu George Soros alături de mai mulți europarlamentari olandezi, între care și un apropiat al premierului olandez, care a decedat recent. Premierul Olandei a calificat postrea „de prost gust”.

SHARE

Premierul olandez Mark Rutte l-a atacat joi pe omologul său sloven Janez Jansa pentru o postare pe Twitter pe care a calificat-o ca fiind de "prost gust" pentru că invoca o teorie a conspiraţiei fără temei şi l-a convocat pe ambasadorul Sloveniei la Haga, informează AFP.

Premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a postat pe Twitter o fotografie în care apar mai mulţi europarlamentari olandezi pe care i-a calificat ca fiind "marionete" ale bogatului om de afaceri George Soros.

"Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari. Îl condamn în termenii cei mai fermi", a scris pe Twitter Mark Rutte.

CITEȘTE ȘI: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată

"Guvernul tocmai a transmis acelaşi sentiment ambasadorului sloven la Haga", a adăugat premierul Rutte, care a avut recent o serie de dezacorduri cu lideri din Europa Centrală.

O delegaţie a Parlamentului European, din care face parte şi olandeza Sophie in 't Veld, s-a deplasat în Slovenia pentru a discuta despre îngrijorările legate de libertatea presei şi de statul de drept.

CITEȘTE ȘI: Viviana, soția lui Mirel Rădoi, și-a luat BMW Alpina B7 de +150.000 €. A blocat strada, pe avarii

În fotografia publicată de premierul sloven Jansa, George Soros - o figură detestată de teoreticienii conspiraţiei de extremă dreapta şi de antisemiţii europeni - apărea alături de mai mulţi europarlamentari. Printre ei se afla şi Hans van Baalen, membru al partidului VVD al premierului olandez Mark Rutte, care a murit în luna aprilie la vârsta de 60 de ani.

Postarea lui Jansa pare să fi fost ştearsă în cursul serii de joi.

Cu toate acestea, prim-ministrul Sloveniei a postat o serie de tweet-uri adresate omologului său olandez, cu referire în special la asasinarea din iulie, la Amsterdam, a jurnalistului specializat în dosare penale, Peter R. De Vries.

"Ei bine, Mark, nu pierde timpul cu ambasadorii şi cu libertatea presei în Slovenia. Cu Sophie in 't Veld, protejaţi-vă jurnaliştii de crimele din stradă ", a scris Jansa, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.