FOTO Poliția Ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în zona Kievului

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.04.2022 - 23:11
Poliția Ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în zona Kievului. / Foto: news.ro
Poliția Ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în zona Kievului. / Foto: news.ro
Poliția Ucraineană: Peste 900 de cadavre ale unor civili, descoperite în zona Kievului. / Foto: news.ro

Peste 900 de cadavre ale unor civili au fost descoperite în zona capitalei ucrainene în urma retragerii trupelor ruse, majoritatea ucise prin împuşcare, un indiciu al faptului că mulţi au fost ”pur şi simplu executaţi”, a anunţat Poliţia Ucraineană, relatează AP.

SHARE

Acest nou bilanţ a fost făcut public după ce Ministerul rus al Apărării a ameninţat cu o intensificare a atacurilor cu rachetă vizând Kievul, acuzând o agresiune ucraineană pe tertoriul rus.

Această ameninţare a fost proferată de Moscova după scufundarea navei-amiral a Flotei ruse la Marea neagră, crucişătorul Moskva, care a fost scufundat de cel puţin o rachetă ucraineană, potrivit unui oficial de rang înalt de la Pentagon.

Cadavre au fost abandonate în stradă sau au fost îngropate provizoriu în zona Kievului, anunţă şeful poliţiei regionale, Andrii Nebîtov.

Aproximativ 95% dintre cadavre prezintă răni împuşcate, potrivit datelor poliţiei, a anunţat el.

”Prin urmare, noi înţelegem că, în timpul ocupaţiei (ruse), oameni au fost pur şi simplu executaţi în stradă”, a acuzat Nebîtov, relatează news.ro.

”95% dintre oameni au fost împuşcaţi cu puşti de înaltă precizie sau cu alte arme uşoare” în această perifere din nord-vstul Kievului, a precizat el, citat de AFP.

”În secolul al XXI-lea, este imposibil să ascunzi asemenea crime. Nu doar că martori au văzut acest lucru, dar a fost, de asemenea, înregstrat video”, a denunţat el.

Tot mai multe cadavre sunt descoperite zilnic, între dărâmături şi în gropi comune, a anunţat şeful poliţiei regionale.

Cele mai multe victme au fost descoperite la Bucea - peste 350 -, a precizat el.

Potrivit lui Nebîtov, luctători publici din Bucea au adunat şi îngropat cadavre în această perferie a Kievului în perioada în care acest oraş a fost ocupat de Rusia.

Armata rusă a ”căutat” persoane cu opinii pro-ucrainene puternice, acuză el.

Jandarmi francezi acţionează la Bucea, împreună cu anchetatori ucraineni, în vederea implementării unei proceduri de examinare şi identificare a cadavrelor,.

Locuitori din Bucea au îngropat victimele, pe timpul ocupaţiei oraşului de către armata rusă, care s-a retras din localitate la 30 martie, după aproape o lună de ocupaţie.

Potrivit primarului din Bucea, Anatoli Fedoruk, peste 400 de cadavre au fost descoperite în oraş după retragerea trupelor ruse.

La câteva zile după plecarea trupelor ruse, jurnalişti AFP au văzut cadavre ale unui număr de 20 de bărbaţi îmbrăcaţi în civil, unul cu mâinile legate, răspândite pe o stradă.

Zeci de alte cadavre au fost descoprite ulterior, dar şi mai multe gropi comune.

Masacrele de la Bucea au provocat un val de emoţie şi de condamnări în întreaga lume şi i-au determinat pe aliaţii Kievului să impună Rusiei noi sancţiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te