2023: Putin trage cu toată forța - 500 mii soldați și 100 batalioane în plus, avioane supersonice

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.12.2022 - 13:09
Vladimir Putin - Foto: Profimedia Images

Recentele discursuri ale președintelui rus Vladimir Putin și ale ministrului Apărării, Serghei Șoigu, la colegiul Ministerului rus al Apărării devolalează planurile de război al Rusiei pentru anul 2023.

SHARE

Publicația online „The New Voice of Ukraine” a analizat frazele- cheie din cele două discursuri pentru a identifica aceste planuri.

1. Dimensiunea armatei va crește la 1,5 milioane de oameni, iar numărul de soldați cu contract la 695.000

Efectivele Ministerului rus al Apărării numără 2,1 milioane de oameni, inclusiv 1,1 milioane de militari. Creșterea acestora nu înseamnă că Federația Rusă intenționează să efectueze mobilizări suplimentare, ci, mai degrabă, că toți cei 300.000 de ruși mobilizați vor fi probabil incluși în Forțele Armate Ruse, împreună cu, evident, aproximativ 100.000 mobilizați în teritoriile ocupate. 

Suplimentarea forțelor armate cu 500.000 de oameni vizează creșterea puterii de luptă a forțelor terestre. Înainte de începerea invaziei, infanteria, trupele aeropurtate și pușcașii marini însumau până la 500.000 de oameni, ceea ce înseamnă că forțele terestre se vor dubla în dimensiune față de 2021. Numărul de soldați profesioniști contractuali, care a fost de aproximativ 405.000 în 2021, a fost planificat să crească la 521.000, în 2022, și la 695.000, în 2023.

2. 20 de noi divizii de forțe terestre vor fi desfășurate pentru a menține coridorul Crimeei și a susține războiul împotriva Ucrainei

Prioritatea Rusiei este menținerea coridorului către Crimeea, prin regiunile Zaporijijiia și Herson, unde este planificată crearea de noi divizii.

Cele mai capabile brigăzi de parașutiști, pușcași marini și pușcași motorizați vor fi desfășurate în acea divizie - adică acolo unde există personal de comandă pregătit pentru luptă. În afara celor aflați în prezent pe front, rușii plănuiesc să desfășoare până la 100 de noi grupuri tactice de batalion. Evident, o parte din acești oameni mobilizați în Rusia vor fi direcționați spre echiparea acestor noi unități.

Rușii plănuiesc să-și îmbunătățească ofensiva de artilerie și tactica de luptă contra bateriei prin crearea diviziilor de artilerie.

3. Lupta pentru supremație în aer

Pentru a îmbunătăți interacțiunea cu forțele terestre, rușii atribuie fiecărei armate combinate din Ucraina câte o divizie de aviație separată.

Având în vedere planul de a pune în funcțiune trei aeronave port-rachete strategice Tu-160, rușii intenționează, de asemenea, să mărească producția de rachete de croazieră, ce vor fi folosite împotriva Ucrainei.

4. Trupele vor fi echipate cu drone, în special unitățile de infanterie

Planurile actuale sunt de a îmbunătăți vehiculele aeriene fără pilot, inclusiv cele strategice și de recunoaștere, precum și metodele de utilizare a acestora. 

Utilizarea dronelor a devenit practic omniprezentă și ele ar trebui să doteze toate unitățile de luptă, plutoane, companii și batalioane. Țintele trebuie detectate cât mai repede posibil, iar informațiile trebuie transmise pentru lovituri în timp real.

Vehiculele aeriene fără pilot trebuie integrate într-o singură rețea de informații și să aibă canale de comunicații sigure, cu cartierul general și comandanții.

În viitorul apropiat, fiecare soldat ar trebui să aibă posibilitatea de a primi informații transmise de la drone.

Comandamentul rus și-a dat seama de importanța cheie a dronelor pentru conștientizarea situației și intenționează să introducă modificări în structura organizatorică și a personalului și să crească dramatic numărul de drone, începând cu cea mai mică unitate - detașamentul. 

5. Creșterea vârstei de înrolare la 21 de ani și a capacității de luptă a recruților

Experiența războiului a demonstrat incapacitatea totală a tinerilor de 18 ani în rândurile Forțelor Armate Ruse. În prezent, Forțele Armate Ruse au aproximativ 270.000 de recruți cu această vârstă în fiecare an. 

Scopul este de a obține mai mulți militari independenți și responsabili, cu experiență de muncă și pregătire militară.

6. Crearea Districtelor Militare „Leningrad” și „Moscova” pe teritoriul Districtului Militar de Vest

Scopul creării Districtului militar Leningrad este de a crește amenințarea la adresa țărilor baltice și a Finlandei. Scopul creării districtului Moscova este de a gestiona rezervele strategice ale Rusiei. 

Districtul Militar de Vest se va concentra pe conducerea ostilităților împotriva Ucrainei și controlul Belarusului.

7. Se construiesc trei noi fabrici de reparații ale armamentului

8. Concluzii

În 2023, Rusia intenționează să:

1. Asigure un punct de sprijin pe teritoriile capturate, în primul rând pe coridorul către Crimeea;

2. Să pregătească o operațiune ofensivă de amploare din toate direcțiile terestre, creând un avantaj numeric;

Citește și: Adio ajutor pentru români: Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a combustibilului

3. Să obțină succesul în războiul de la sol ca urmare a schimbărilor calitative: schimbări în organizare și management, interacțiune strânsă a trupelor la sol și în aer, realizarea unei mai bune coordonări între mijloacele de informații și capacitățile distructive și întărirea conștientizării situaționale;

4. Rusia este conștientă de superioritatea ucrainenilor în ceea ce privește capacitatea de luptă, așa că încearcă să introducă modificări calitative în componența trupelor, pentru a asigura o calitate superioară a rezervelor de mobilizare;

Citește și: Războiul secret al Israelului. Armata așteaptă ordin să atace unitățile nucleare ale Iranului

5. Rusia se pregătește pentru un război pe termen lung și nu există semne de soluție politică și pace.

Federația Rusă nu va putea îndeplini în totalitate sarcinile pe care și le-a stabilit, deoarece are limitări în ceea ce privește personalul și capacitățile industriale. Ea nu va obține un avantaj numeric semnificativ față de Forțele Armate ucrainene, chiar și cu aceste cifre, dar obținerea unui avantaj local este posibilă.

Rsuia a ajuns la unele concluzii corecte din experiența ostilităților de până acum și a definit noi priorități pentru politica sa militară, la care Ucraina și NATO vor trebui să răspundă în noul an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te