Partidul Comunist Chinez a pregătit 100 de măsuri pentru controlul economiei private

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 18.09.2020 - 13:02
Președintele Chinei, Xi Jinping în fața realizărilor mărețe Foto: Facebook/ Xi's moments

Planul a fost detaliat într-un document de 5.000 de cuvinte intitulat „Opinie asupra Întăririi Frontului de Muncă Unit al Economiei Private în Noua Eră”

SHARE

Președintele chinez Xi Jinping și Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) au prezentat un plan pentru o „nouă eră” în care oficialii comuniști vor avea un control sporit asupra afacerilor din China, scrie Asia Financial Times.

Planul a fost detaliat într-un document de 5.000 de cuvinte intitulat „Opinie asupra Întăririi Frontului de Muncă Unit al Economiei Private în Noua Eră” , toate regiunile și departamentele din țară primind instrucțiuni să urmeze noile reglementări. Prezentarea documentului a fost cea mai importantă știre miercuri seara la CCTV (China Central Television), radiodifuzorul de stat al regimului comunist, acesta relatând că președintele a emis „instrucțiuni importante”.

Obiectivul final al partidului este de a exercita controlul ideologic asupra mediului privat, documentul urmărind să „orienteze mai bine înțelepciunea și întărească oamenii de afaceri privați asupra obiectivului și misiunii de a realiza revitalizarea poporului chinez” prin întărirea controlului asupra mediului privat și antreprenorilor.

Instrucțiunile lui Xi au fost emise înaintea unei conferințe de presă despre exact subiectul respectiv. Acesta a anunțat că partidul vrea să vadă „un front unit” între afacerile private și companiile de stat.

100 de măsuri petru a controla economia privată


De la al XVIII-lea Congres Național al PCC din luna mai a acestui an, membrii Comitetului Central și Xi au propus o serie de noi concepte și strategii, adoptând o serie de măsuri majore pentru a ghida și promova „frontul unit” de muncă în domeniul privat. Oficialii comuniști afirmă că aceste acțiuni au produs „rezultate remarcabile”.

Documentul prezentat de oficialii comuniști argumentează că pe măsură ce economia a crescut și s-a diversificat „aceste măsuri vor aduce o revitalizare a națiunii chineze sub ideile lui Xi Jinping”, acesta incluzând peste 100 de măsuri inclusiv instrucțiuni privind selectarea personalului responsabil de implementarea lor.

„Trebuie să vedem de asemenea că socialismul cu caracteristici chineze a intrat într-o nouă eră iar pe măsură ce economia privată a continuat să se extindă riscurile și provocările au crescut semnificativ, valorile și interesele economiei private s-au diversificat tot mai mult, frontul unit de muncă al economiei private confruntându-se cu noi situații și sarcini”, mai afirmă documentul.


„Pentru a implementa meticulos deciziile majore și directivele Comitetului Central al Partidului, pentru a întări mai mult conducerea Partidului și a frontului de muncă al economiei private și pentru a integra mai bine înțelepciunea și forța angajaților din mediul privat către obiectivul și sarcina de a realiza o mai mare reîntinerire a națiunii chineze, următoarele opțiuni sunt deci oferite”.

Scopul principal al măsurilor prezentate este de a „întări controlul conducerii partidului asupra economiei private și apropierea mai strânsă a persoanelor din mediul privat în jurul partidului”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.