O tânără campioană la înot, mutilată de un rechin. „Fiara” i-a lăsat un „talisman secret” în picior

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.12.2022 - 13:23
O tânără campioană la înot, mutilată de un rechin. „Fiara” i-a lăsat un talisman secret în picior - FOTO: Profimedia
O tânără campioană la înot, mutilată de un rechin. „Fiara” i-a lăsat un talisman secret în picior - FOTO: Profimedia

O adolescentă care a fost mușcată brutal de un rechin uriaș care aproape că i-a smuls mâna și i-a lăsat dinții permanent în picior și-a învins temerile și a câștigat un concurs de înot la doar 20 de luni de la atac.

SHARE

Lucy Art se juca în marea din Florida cu verii ei la începutul anului 2021, când a fost brusc sfâșiată de un rechin uriaș.

Tânăra spune că nu a avut nicio idee despre ce o lovise, dar durerea a fost îngrozitoare

"Înotam cu verii mei. Mă jucam în valuri. Am simțit că ceva mi-a lovit picioarele și am crezut că era vărul meu", a explicat fata.

Citește și: Războiul secret al Israelului. Armata așteaptă ordin să atace unitățile nucleare ale Iranului

Un rechin mare cu bot negru, o specie care nu este cunoscută ca fiind deosebit de agresivă cu oamenii a fost bestia care a atacat din senin.

„Mâna mea dreaptă era în gura lui”

Ea a continuat: "Apoi a sărit din apă. Și mi-am dat seama că era un rechin și mi-a plăcut să mă apuce de mână. Așa că mâna mea dreaptă era în gura lui".

După ce s-a eliberat de rechin, tânăra însângerată a fost trasă la mal, însă luptele ei nu s-au terminat încă din cauza gravității rănilor suferite.

"Aș fi putut să sângerez până la moarte. Am crezut că o să leșin când mă duc la ambulanță. Nu puteam să merg. În ambulanță, îmi amintesc că eram atât de speriată că mi-am pierdut mâna sau că îmi voi pierde mâna."

Citește și: Adio ajutor pentru români: Guvernul renunță la compensarea cu 50 de bani a combustibilului

Abia după ce ea a ajuns la spital a fost dezvăluită adevărata amploare a rănilor sale.

„Rechinul a mușcat din mine, mi-a luat și o bucată de tendon.Există o rată atât de mare de infecție în cazul mușcăturilor de rechin și chiar am niște dinți de rechin în picioare”, a povestit ea.

După ce a fost externată, Lucy a început un proces de reabilitare dificil pentru ca mâna ei să funcționeze din nou în cele din urmă.

„Atacul rechinului mi-a dat de fapt motivația de a mă descurca mai bine”

Sprijinul comunității care a fost atacată de rechin, spune ea, a fost cel care a inspirat-o să înceapă călătoria ei în înotul competitiv, care a culminat cu câștigarea primului ei eveniment luna trecută.

Ea a spus: "Chiar nu credeam că mâna mea va mai funcționa vreodată la fel. Și în timpul reabilitării, atunci m-am gândit la cariera mea de înotătoare și dacă voi mai înota vreodată. Pur și simplu nu mă vedeam mai bine. Nu m-am gândit cu adevărat să înot în facultate. Cred că tot atacul rechinului mi-a dat de fapt motivația de a vrea să înot în facultate, potrivit DailyStar.

"Motivația de a mă descurca mai bine și că pot fi mai bună. De atunci, am fost doar o singură dată în ocean și am fost de fapt pe aceeași plajă. A fost greu."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te