„Natalya” a fost agresată de soldații ruși după ce i-au ucis soțul. Copilul plângea în altă cameră

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.03.2022 - 12:56
„Natalya” a fost agresată de soldații ruși după ce i-au ucis soțul. Copilul plângea în altă cameră
Atrocitățile la care se dedau invadatorii ruși nu au limite/FOTO: Telegram

O femeie ucraineană, care a acuzat faptul că a fost agresată în mod repetat de soldați ruși după ce i-au ucis soțul, este prima victimă investigată de Procurorul General al Ucrainei, prima anchetă de acest fel de la începutul invaziei.

SHARE

„Am auzit o singură împușcătură, zgomote de deschidere a porții și apoi zgomot de pași în casă”, a declarat pentru „The Times” o femeie anonimă, care poartă pseudonimul „Natalya”.

Pe 9 martie, doi soldați ruși, care i-au ucis câinele familiei în timp ce se plimbau pe lângă casa ei de lângă Shevchenkove, în afara Kievului, s-au întors pentru a-i ucide soțul. „Am strigat: <<„Unde este soțul meu?”>> Apoi m-am uitat afară și l-am văzut căzut la pământ, lângă poartă. Soldatul mai tânăr mi-a pistolul la cap și a spus: <<L-am împușcat pe soțul tău pentru că este nazist>>”.

Citește și: Putin se lăuda că poate ocupa șase capitale europene, inclusiv Bucureștiul, în două zile

Natalya a povestit că i-a spus fiului ei de 4 ani să se ascundă în camera boilerului, unde se adăpostiseră împreună. Soldații au violat-o în mod repetat, în timp ce fiul ei plângea în camera alăturată.

„Mi-a spus <<Mai bine taci sau îți iau copilul și îi arăt creierii mamei lui împrăștiați prin casă>>, a declarat ea „The Times”. „Mi -a spus să mă dezbrac. Apoi m-au violat amândoi, unul după altul. Nu le-a păsat că fiul meu plângea în camera bolerului. Mi-au spus să mă duc să-l fac să taă și să mă întorc. Tot timpul mi-au ținut pistolul la cap și m-au batjocorit, spunând <<Cum crezi că o s...? Să o omorăm sau să o ținem în viață?>>”.

Acesta este unul din multele cazuri de violență sexuală și viol în timpul invaziei Ucrainei și primul care a fost investigat de procurorul general al Ucrainei. La începutul acestei luni, parlamentarul ucrainean Lesia Vasylenko a vorbit cu oficialii britanici despre numărul tot mai mare de violuri.

Citește și: Abramovici și doi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviți de ruși. Ce simptome acuză cei trei

„Avem rapoarte despre femei violate în grup. Vorbim despre femei în vârstă”, a spus Vasylenko. „Majoritatea dintre aceste femei fie au fost executate după viol, fie s-au sinucis”.

Natalya și fiul ei au fugit, lăsând în urmă casa pe care soțul ei a construit-o, precum și trupul său. Încă nu i-a spus fiului ei că tatăl lui a murit. „Nu îl putem îngropa, nu putem ajunge în sat, pentru că satul este încă ocupat”, a spus ea.

Chiar dacă districtul Brovary este eliberat, ea nu știe dacă se va întoarce. „Amintirile sunt grele”, a declarat ea „The Times”. „Nu știu cum voi trăi cu toate acestea, dar încă înțeleg că soțul meu a construit această casă pentru noi. Nu m-aș putea decide niciodată să o vând."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te