Narco-submarin „fantomă” cu 2,6 tone de cocaină la bord și două cadavre, găsit plutind în derivă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.03.2023 - 14:35
Narco-submarin „fantomă” cu 2,6 tone de cocaină la bord și două cadavre, găsit plutind în derivă - Foto: Profimedia Images

Narco-submarin „fantomă” cu 2,6 tone de cocaină la bord și două cadavre, găsit plutind în derivă în largul coastelor Columbiene, au anunțat oficialii Marinei din țara lui Pablo Escobar. La bord se aflau patru persoane dintre care două erau decedate..

SHARE

Marina columbiană a interceptat o ambarcațiune semisubmersibilă care transporta aproximativ 2,6 tone de cocaină în derivă în largul coastei pacifice a țării - cu doi dintre cei patru membri ai echipajului morți.

Narco-submarin „fantomă” cu 2,6 tone de cocaină la bord și două cadavre, găsit plutind în derivă

Cocaină în valoare de peste 86 de milioane dedolari a fost confiscată după ce o navă fantomă de tip "narco-submarin" a fost descoperită în derivă în largul coastelor Columbiei, cu două cadavre la bord.

Narco-submarinele sunt folosite de cartelurile de droguri din America de Sud pentru a transporta cantități mari de cocaină în America de Nord și chiar peste Atlantic, în Europa.

Citește și: Senatul refuză, în unanimitate, să oprească propaganda Chinei din universitățile românești

Duminică, o navă a Marinei columbiene a interceptat unul dintre ele - o navă de aproximativ 15 metri lungime - nu departe de coasta Pacificului din această țară.

Ambarcațiunea, proiectată să se deplaseze chiar sub suprafața mării, se pare că s-a umplut de gaz toxic după o defecțiune a motorului, omorând doi dintre cei patru membri ai echipajului și lăsându-i pe ceilalți să se lupte pentru a-și salva viața.

Citește și: VIDEO Putin golește muzeele de tancuri T-62 învechite pentru a le trimite pe front în Ucraina

Construcția submarinelor poate costa până la două milioane de dolari fiecare, dar o călătorie reușită poate aduce traficanților peste o sută de milioane de dolari.

O declarație oficială a Marinei columbiene a precizat că încărcătura de 2,6 tone a acestui submarin conținea peste șase milioane de doze individuale de cocaină.

Doi traficanți găsiți în viață în nava toxică

"Personalul militar a găsit doi subiecți în condiții de sănătate precare", se arată în declarație.

"Se pare că a avut loc un accident în interiorul navei semi-submersibile din cauza generării de gaze toxice din combustibil.

Cei doi bărbați au fost tratați și transportați la o navă din zonă, unde li s-au acordat îngrijiri medicale pentru a le salva viața."

Narco-submarinele sunt, de obicei, nave din fibră de sticlă făcute la comandă și propulsate de motoare diesel.

Tehnicile de proiectare și de fabricare utilizate în construcția submarinelor s-au îmbunătățit de-a lungul timpului. Acestea au devenit mai mari, mai rapide și mai rezistente la mare.

Dar este în continuare o metodă foarte periculoasă de contrabandă, iar știrile de astăzi ne reamintesc de pericolele la care sunt supuși agenții cartelurilor care navighează pe aceste mici ambarcațiuni, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te