Minciunile lui Putin: "Occidentul a provocat războiul din Ucraina, Orientul Mijlociu și din lume”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.02.2024 - 15:26
Minciunile lui Putin: "Occidentul a provocat războiului din Ucraina, Orientul Mijlociu și din lume” - Foto: Profimedia images

Minciunile lui Putin: "Occidentul a provocat războiul din Ucraina, Orientul Mijlociu și din lume”. Dictatorul de la Moscova a lansat o serie de acuzații false la adresa Occidentului în încercarea de a convinge publicul rus că războiul declanșat de el în Ucraina e din vina altora.

SHARE

Diactatorul rus Vladimir Putin, cel care a declanșat mai multe războaie împotriva țărilor vecine (invazia din Georgia și dubla invazie asupra Ucrainei (2014 cu anexarea Crimeei și 2022 cu anexarea ilegală a altor 4 teritorii ale Ucrainei, acuză în cel mai fals mod cu putință că, de fapt, Occidentul este cel care  a provocat conflictul din Ucraina, din Orientul Mijlociu, în alte regiuni din lume.

Minciunile lui Putin: "Occidentul a provocat războiul din Ucraina, Orientul Mijlociu și din lume”

"Occidentul a provocat conflictul din Ucraina, din Orientul Mijlociu, în alte regiuni din lume, şi continuă să mintă, uneori fără ruşine, spunând că Rusia intenţionează, vezi Doamne, să atace Europa", a spus Putin.

Reamintim că Vladimir Putin a declanșat cel mai mare război din Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial odată cu invazia din Ucraina în februarie 2022. Mai mult, dictatorul de la Kremlin a transmis Statelor Unite o serie de solicitări printre care retragerea aliamentului NATO la granițele din 1997. România a aderat la NATO în 2004.

Putin nu și-a ascuns niciodată dorința că vrea să refacă fostul „imperiu sovietic”, iar țările care au fost până în anii 90 sub jugul Moscovei să revină acum sub influența Rusiei.

Discursul cu „sens invers” al lui Putin

De mai bine de doi ani, războiul declanșat de Putin în Ucraina, deși în zilele premergătoare invaziei, dictatorul rus acuza, la fel, Occidentul că „minte” și că Rusia nu are „niciun gând să atace” țara vecină, a destabilizat economia mondială și a generat o foamete și mai mare în țările care sufereau oricum la acest capitol.

Mai mult, invazia rusă și distrugerile masive din orașele aflate pe linia frontului au făcut ca milioane de ucraineni să fie nevoiți să își părăsească casele și să ia „calea pribegiei” ori către vestul Ucrainei, ori către alte țări din Europa, inclusiv România.

Iată cum arată „eliberarea” promisă de Putin în Ucraina

Rusia amenință de 2 ani cu apocalipsa nucleară. Occidentul NU

Tot de mai bine de doi ani de război în Ucraina, Putin și acoliții săi amenință constant Occidentul cu un război nuclear de proporții care ar duce inevitabil la dispariția speciei umane. În amenințările liderilor ruși au fost amintite de mai multe ori atacuri cu rachete nucleare asupra Parisului, asupra Londrei, Berlinului sau asupra New York-ului.

Citește și: Rusia, gată să arunce omenirea în haosul nuclear. Putin: 95% din capacitățile nucleare, modernizate

Mai mult, propagandiștii Kremlinului au creat și filmulețe și scenarii de propagandă pentru a arăta cum vor dispărea marile capitale occidentale în apocalipsa nucleară.

În discurul de joi, Putin a amenințat din nou Occidentul cu armele nucleare, lucru pe care Occidentul niciodată nu l-a făcut la adresa Rusiei.

Citește și: Rusia va ataca Ucraina cu arme nucleare, amenință unul din șefii Consiliului de Securitate al Rusiei

"Forţele nucleare strategice sunt într-o stare de deplină pregătire pentru utilizare garantată", a avertizat Putin.

El a avertizat totodată NATO că consecinţele unei desfăşurări de trupe aliate în Ucraina vor fi "tragice" şi a calificat drept "aberaţii" acuzaţiile potrivit cărora Moscova s-ar pregăti să atace Europa.

Citește și: „E foarte posibil ca Putin să atace țările NATO cu arme nucleare” spune un fost agent CIA

Ţările occidentale "trebuie să priceapă că şi noi avem arme capabile să atingă ţinte pe teritoriul vostru", a avertizat Putin.

Citește și: Rusia avertizează SUA și NATO cu un război nuclear. Șoigu: „Vor să submineze securitatea Rusiei”

"Tot ceea ce inventează ei acum, cu ce sperie lumea, toate acestea constituie o ameninţare reală a unui conflict cu utilizarea armelor nucleare, ceea ce înseamnă distrugerea civilizaţiei. Oare ei chiar nu înţeleg acest lucru?", a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te