Mii de copii au rămas orfani în India din cauza Covid-19

DE Edi Neagu | 01.06.2021 - 10:05
Mii de copii din India au rămas orfani în pandemie. Foto: Pexels.com

Pandemia aduce noi probleme în societatea indiană din cauza miilor de copii care au rămas fără părinți din cauza bolii. Autoritățile se tem că rețelele de traficanți vor profita de numărul mare de copii orfani.

SHARE

După valul de Covid care a îndoliat India, țara se confruntă cu o nouă dramă, cea a copiilor rămași orfani după ce părinții le-au murit din cauza virusului. Rețelele sociale au fost invadate de apeluri pentru adoptarea acestor copii, fenomen care ridică tot mai acut problema traficului de minori, scrie Digi24.ro.

Covid-19 a devastat familiile din India și a lăsat orfani mulți copii. Smirti Irani, ministrul pentru bunăstarea copilului, a scris recent pe Twitter că cel puțin 577 copii și-au pierdut ambii părinți din cauza pandemiei, în perioada 1 aprilie - 25 mai. Experții spun însă că acest număr este mult subestimat, scrie BBC.

CITEȘTE ȘI: Rusia susține că va desfășura noi unități militare în apropierea granițelor occidentale

Legile sunt stricte în India privind adopția copiilor. Fiecare regiune are o comisie care urmărește protecția drepturilor copiilor adoptabili, iar mai multe ONG-uri susțin aceste comisii în identificarea copiilor aflați în situații de risc. Totodată, există un portal național pentru adopție în care persoanele care doresc să adopte copii se pot înregistra singure. Un copil poate fi adoptat numai după ce se fac verificări stricte.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Fiul Vioricăi din Clejani, prins drogat după ce cheltuise 80.000 € la dezintoxicare în Spania

Adopțiile sunt destul de rare

Rata de adopție în India este însă extrem de scăzută. Doar 3.351 de copii au fost adoptați din martie 2020, în timp ce zeci de mii erau orfani. Prin comparație, peste 66.000 de copii au fost adoptați în SUA în 2019.

Dimensiunea problemei a crescut dramatic după cel de-al doilea val din India, a declarat Anurag Kundu, președintele Comisiei Delhi pentru Protecția Drepturilor Copilului.

"În viața mea nu am auzit niciodată de atât de mulți oameni care să moară într-un interval de timp atât de mic - trebuie să fi lăsat în urmă atât de mulți copii care au vârsta sub 18 ani. Este o urgență națională în acest sens", a spus Anurag Kundu.

În cel mai populat stat din India, Uttar Pradesh, au fost identificați peste 1.000 de copii rămași orfani după ce părinții le-au murit din cauza pandemiei, a declarat dr. Preeti Verma, membru al comisiei de bunăstare a copilului. Ca și în cazul situației la nivel național, cifra reală este probabil mult mai mare, a precizat Preeti Verma, context în care se încearcă identificarea tuturor celor aflați în asemenea situații.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te