Marea Britanie suspendă „vizele de aur”, lovind în oligarhii ruși. Rusia promite „un răspuns ferm”

DE Elena Andrei | Actualizat: 18.02.2022 - 23:47
Marea Britanie suspendă „vizele de aur”, lovind în oligarhii ruși /foto: rbth

Secretarul pentru Afaceri Interne, Priti Patel, s-a referit la oligarhii ruși în timp ce anunța încetarea IMEDIATĂ a „vizelor de aur” care permiteau șederea oricărui magnat care investea 2 milioane de lire sterline în Marea Britanie. Aceasta a citat „preocupări de securitate”.

SHARE

Priti Patel a citat „preocupări de securitate”, declarând că schema va fi închisă pentru noii solicitanți din toate țările.

Au fost invocate temeri că de această oportunitate ar fi abuzat „bande criminale și superbogați de peste mări”, la 13 ani după ce vizele au fost introduse de laburişti în efortul de a atrage investiții în Marea Britanie.

Criza din Ucraina a determinat-o pe Priti Patel să suspende schema, după eforturi de reformare a acesteia în trecut, potrivit Daily Mail.

„Am toleranță zero pentru abuzul asupra sistemului nostru de imigrare. În noul meu plan pentru imigrare, vreau să asigur că poporul britanic are încredere în sistem, inclusiv prin oprirea elitelor corupte care ne amenință securitatea națională și investesc bani murdari în orașele noastre”, a spus ea.

Citește și

Fratele disidentului Aleksei Navalnîi, Oleg, un an de închisoare pentru încălcarea normelor COVID

Alertă în sectorul 1: Jumătate din locuitori sunt vaccinați, la cea mai mare incidență din țară

„Închiderea acestei rute este doar începutul reînnoirii represiunii împotriva fraudei și finanțării ilicite. Vom publica un plan de acțiune pentru fraudă, în timp ce viitorul proiect de lege privind criminalitatea economică va reprima persoanele care abuzează de instituțiile noastre financiare și va proteja mai bine contribuabilii”, a spus aceasta, adăugând că încetarea schemei este o parte a unei game de sancțiuni elaborate împotriva Moscovei pe fondul crizei din Ucraina.

Ministerul de Interne a spus că vizele de nivel 1 au fost „într-o revizuire constantă și că unele cazuri au dat naștere unor preocupări de securitate, inclusiv persoane care își dobândesc averea în mod ilicit și sunt asociate cu o corupție mai largă”.

Se preconizează că vor fi făcute reforme pe schema Innovator, parte a noului sistem de imigrare bazat pe puncte, pentru a încuraja oamenii care vin să investească.

Concluziile unei analize asupra tuturor vizelor de investitor de nivel 1 acordate între 2008 și aprilie 2015 vor fi publicate „în timp util”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că Moscova va „răspunde ferm” dacă Marea Britanie va impune noi sancțiuni ce afectează cetățenii ruși, fără a intra în detalii.

Miniștrii britanici au hotărât să impună noi sancțiuni dure oligarhilor și oamenilor de afaceri ruși în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te