Marea Britanie anunță o creştere exponenţială a cazurilor de COVID din cauza tinerilor nevaccinați

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.06.2021 - 15:42
Marea Britanie anunță o creştere exponenţială a cazurilor de COVID din cauza tinerilor nevaccinați. / Foto: bbc.com

Noile cazuri de COVID-19 cresc exponenţial în Marea Britanie din cauza infectărilor în rândul tinerilor care încă nu s-au vaccinat, potrivit unei analize publicate de Imperial College London, informează EFE.

SHARE

Cercetarea, solicitată de guvernul de la Londra, arată că infectările au început să crească la finele lunii mai, odată cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului (denumită acum de OMS varianta Delta), detectată prima dată în India şi devenită între timp predominantă de asemenea în Marea Britanie.

Dublare a infectărilor la fiecare 11 zile

Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile, mai ales în partea de nord a Angliei.

Citește și: FOTO „Păpușa Barbie”, bulgăroaica de 23 de ani cu cele mai mari buze din lume, s-a operat din nou

În numai câteva săptămâni, varianta Delta a luat locul variantei Alfa (varianta britanică), chiar dacă acum situaţia este diferită faţă de toamna anului trecut, când nimeni nu era vaccinat.

Vaccinarea tinerilor, esenţială

''Prevalenţa (bolii) creşte de manieră exponenţială, impulsionată de tineri'', atrage atenţia Stephen Riley, expert la Imperial College. Prin urmare, vaccinarea tinerilor este esenţială pentru diminuarea infectărilor, subliniază autorii analizei.

Citește și: Sondaj: peste 50% dintre români ar recomanda vaccinarea anti-COVID, peste două milioane refuză

Această cercetare este publicată după ce guvernul condus de Boris Johnson a amânat cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor antiepidemice, ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor, provocată de varianta indiană mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, aceasta deşi Marea Britanie şi-a vaccinat cu schema completă mai mult de jumătate din populaţia adultă.

Miercuri au fost înregistrate în această ţară 9.055 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor infectări după luna februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.