Mafiot și asasin plătit, operat pentru a-și schimba fața, prins după 17 ani. Și-a ars „identitatea”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.03.2023 - 18:34
Mafiot și asasin plătit, operat pentru a-și schimba fața, prins după 17 ani. Și-a ars „identitatea” - Foto: Profimedia Images

Un mafiot și asasin profesionist, care s-a operat pentru a-și schimba fața și ars amprentele, prins după 17 ani de fugă ca în filme. Bărbatul a trăit în mai multe țări sub diferite identități false.

SHARE

Un ucigaș brutal, asasin profesionist care și-a asumat mai multe identități false și chiar și-a făcut operații de chirurgie plastică pentru a-și schimba înfățișarea a fost în cele din urmă reținut în Rusia, după 17 ani de fugă.

Mafiot și asasin plătit, operat pentru a-și schimba fața, prins după 17 ani. Și-a ars „identitatea”

Igor Kuzmenko, care a mai fost cunoscut și sub numele de Vladimir Kishko, Viktor Kuzmenko și Roman Marchuk, avea mai multe pașapoarte false pe care le-a folosit pentru a se sustrage autorităților.

El și-a ars chiar și amprentele cu acid, lucru pe care a susținut că s-a întâmplat în urma unui accident de muncă, dar pe care poliția suspectează că l-a făcut pentru a se sustrage de la capturare.

Citește și: Falimentul băncii Silicon Valley poate provoca un tsunami pe bursele asiatice. Miliarde $, blocate

Bărbatul opera în faimoasa bandă mafiotă „Les”

Kuzmenko este acuzat de mai multe crime ca parte a afilierii sale la faimoasa bandă "Les", despre care se crede că este responsabilă de uciderea a 50 de persoane într-o perioadă de 10 ani.

Foto: Profimedia Images

Se presupune că prima victimă a bandei a fost Boris Terpugov, care era președintele băncii Rodnik și care a fost împușcat lângă sediul guvernului rus în 1999.

Citește și: VIDEO Pentagonul investighează prima înregistrare cu o dronă a unui OZN într-o zonă de conflict

Kuzmenko a fost reținut pentru prima dată în urmă cu 17 ani în Rostov pe Don pentru un atac cu toporul, dar a fugit de la tribunal înainte de a dispărea.

Se presupune că și-a continuat apoi tirada violentă timp de aproape două decenii și este acuzat că l-a ucis cu o rangă pe omul de afaceri din Soci, Alexander Raznikov.

Foto: Profimedia Images

Alte furturi în care se crede că ar fi fost implicat au fost deghizate în incidente domestice.

Mulți dintre colegii gangsteri ai lui Kuzmenko au fost arestați și încarcerați de mult timp, unul dintre ei fiind extrădat din Spania și primind o pedeapsă de 23 de ani.

"S-a comportat ca un spion profesionist din filme"

Kuzmenko a petrecut ceva timp în mai multe țări, inclusiv în Ucraina, dar a fost prins în timp ce se afla într-o călătorie la Rostov, în sudul Rusiei.

Iulia Ivanova, asistentul principal al șefului Comitetului de Investigații din Moscova, a declarat: "Kuzmenko a suferit o operație de chirurgie plastică, schimbându-și radical înfățișarea și, în același timp, și-a distrus modelele papilare de pe degete".

Foto: Profimedia Images

Odată prins, presa locală rusă a relatat că acesta "s-a comportat ca un spion profesionist din filme".

Kuzmenko este judecat alături de alți doi bărbați care făceau, de asemenea, parte din bandă.

El este acuzat de crimă, tentativă de crimă, aprtenența la un grup mafiot, jaf și trafic de arme. El riscă o condamnare pe viață dacă va fi găsit vinovat, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te