MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina: „Părăsiţi imediat ţara!. Nu vă deplasați în zonă"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.02.2022 - 15:33
MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina: „Părăsiţi imediat ţara!"/FOTO: npr.org

„În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre”, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim.

SHARE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim - „Părăsiţi imediat ţara!".

Conform noului nivel de alertă, al cărui text este prezentat mai jos și la linkul indicat, MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

Citește și: Putin, despre Donbas: „Kievul nu e interesat de rezolvarea pașnică și vrea blitzkrieg, ca în 2015”

MAE, prin misiunea diplomatică și oficiile consulare din Ucraina, este pregătit să acorde protecție și asistență consulară cetățenilor români de pe teritoriul Ucrainei.

Astfel cum este menționat și în alerta de mai jos, MAE reiterează solicitarea către cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro sau contactând telefonic cel mai apropiat oficiu consular (Ambasadei României la Kiev - +380936252717, Consulatul General Cernăuți - +380635669918; Consulatul General Odessa - +380955412788; Consulatul Solotvino - +380682140918).

Citește și: MUNCHEN Plan secret al NATO de a înarma rezistența ucraineană în cazul unei invazii rusești

De asemenea, MAE reamintește că la nivelul Departamentului Consular al MAE a fost activată o linie telefonică dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară – telefon 0040 -751.084.537", se arată într-un comunicat al MAE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.