Lovitură de grație a Ucrainei. Sistemul „invizibil” S-400 din Kursk de 500.000.000$, distrus de Kiev

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.11.2024 - 13:38
Lovitură de grație a Ucrainei. Sistemul „invizibil” S-400 din Kursk de 500.000.000$, distrus de Kiev - Foto: Profimedia images
Lovitură de grație a Ucrainei. Sistemul „invizibil” S-400 din Kursk de 500.000.000$, distrus de Kiev - Foto: Profimedia images

Lovitură de grație a Ucrainei. Sistemul „invizibil” S-400 din Kursk de 500.000.000$, distrus de Kiev. Unitățile militare ucrainene au atacat în noaptea de 24 noiembrie o stație radar din cadrul complexului de rachete antiaeriene S-400, amplasată în regiunea Kursk, Rusia.

SHARE

Forțele ucrainene au atacat divizia 1490 de rachete antiaeriene a Federației Ruse, care operează în modul „sol-sol”, lovind obiective terestre.

Lovitură de grație a Ucrainei. Sistemul „invizibil” S-400 din Kursk de 500.000.000$, distrus de Kiev

Printre țintele lovite de forțele ucrainene se numără si un sistemul de rachete S-400, despre care Vladimir Putin spunea că este „invizibil” pentru rachetele occidentale, în valoare de 500.000.000 de dolari a fost lovit de o rachetă ucraineană.

 Conform oficialilor ucraineni, aceste atacuri rusești au vizat deseori infrastructura civilă și locuințele din regiunile de frontieră ale Ucrainei.

„Trebuie remarcat faptul că unitatea specificată a forțelor armate ruse a efectuat operațiuni de luptă în modul ‘sol-sol’, adică lovind ținte staționare terestre. De cele mai multe ori, victimele acestor bombardamente sunt civilii din regiunile de pe linia frontului din Ucraina”, a transmis Statul Major ucrainean, potrivit Pravda.ua.

Ucraina a pierdut 40% din câștigurile din regiunea Kursk

O sursă de rang înalt din armata ucraineană a declarat pentru Reuters că Ucraina a pierdut aproximativ 40% din teritoriul cucerit în cadrul unei contraofensive surpriză din luna august în regiunea Kursk.

„Am controlat la maximum aproximativ 1.376 de kilometri pătrați. În prezent, această suprafață s-a redus considerabil. Controlăm acum aproximativ 800 de kilometri pătrați. Vom menține acest teritoriu atâta timp cât este adecvat din punct de vedere militar”, a spus sursa.

Citește și: Rusia amenință România cu rachete balistice hipersonice Oreșnik. Ținte: Deveselu și Kogălniceanu

În luna august, aproximativ 59.000 de soldați ucraineni au lansat o incursiune neașteptată în regiunea Kursk, surprinzând armata rusă. Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Rusia a mobilizat 60.000 de soldați din alte zone ale frontului pentru a apăra regiunea, sprijiniți de circa 11.000 de soldați nord-coreeni.

Situația militară se complică pe mai multe fronturi

Între timp, Rusia își continuă avansul în regiunea Donbas, în special în apropierea orașului Kurakhove, avansând cu 200-300 de metri pe zi. Acest progres ar putea pune în pericol centrul logistic Pokrovsk.

Zelenski a avertizat că Rusia va intensifica eforturile pentru a recuceri complet regiunea Kursk, considerând-o un element strategic în eventualele negocieri de pace.

Citește și: VIDEO Racheta balistică rusească Oreşnik, de 10 ori mai rapidă ca sunetul. Atacă ținte la 5.000 km

„Pentru Putin, cel mai important este să ne împingă afară din regiunea Kursk. Sunt sigur că vrea să facă asta până pe 20 ianuarie, data inaugurării președintelui ales al SUA, Donald Trump, care a promis să pună capăt războiului din Ucraina în 24 de ore”, a declarat Zelenski.

Ucraina își continuă atacurile asupra infrastructurii rusești

În încercarea de a destabiliza eforturile de război ale Rusiei, Ucraina a lovit lanțuri de aprovizionare, depozite de muniție și alte obiective logistice pe teritoriul rus. Potrivit estimărilor, Rusia are în prezent 575.000 de soldați angajați în conflictul din Ucraina, cu planuri de a crește acest număr la 690.000.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te