Londra respinge apelurile de revenire la restricții, în pofida creșterii numărului infectărilor

DE Edi Neagu | 21.10.2021 - 08:23
Londra rămâne deschisă, chiar dacă a crescut numărul celor infectați. FOTO: Pexels.com

Marea Britanie a înregistrat, miercuri, peste 50.000 de infectări, iar autoritățile se tem că se va ajunge la 100.000 de bolnavi, în fiecare zi.

SHARE

Guvernul britanic a respins miercuri apelurile tot mai numeroase pentru a restabili restricţiile anti-COVID-19, cum ar fi măştile în interior în faţa unei contaminări crescânde, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente, notează AFP.

Numărul de cazuri noi s-a apropiat miercuri de 50.000 pentru a doua oară săptămâna aceasta, iar ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a estimat că cifra ar putea ajunge la 100.000.

Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia.

O confederaţie de profesionişti din domeniul sănătăţii publice a solicitat măsuri "imediate", deoarece rata contaminării este una dintre cele mai grave din lume, stârnind temeri legate de supraaglomerarea spitalelor.

Citește și: Pe fondul crizei gazelor, Gazprom se aşteaptă la vânzări și venituri record în 2021

Ministrul sănătăţii a avertizat în faţa presei că numărul cazurilor "ar putea ajunge la 100.000 pe zi" şi a recunoscut că presiunea creşte asupra spitalelor, cu aproape 1.000 de internări pe zi de pacienţi cu COVID-19.

Cu toate acestea, "nu intenţionăm să implementăm planul nostru B", care prevede o posibilă revenire la purtarea măştii în interior, încurajarea telemuncii sau chiar paşaportul de vaccinare, a spus el.

El a repetat că vaccinarea rămâne "prima linie de apărare", dând asigurări că guvernul "se pregăteşte pentru toate eventualităţile" şi "nu va ezita să acţioneze" dacă tendinţa devine "nesustenabilă" pentru spitale.

Citește și: Anamaria Prodan îl îngenunchează pe Reghe: „Nu avem nimic de împărțit. Pleacă cu salariul”

În iulie, guvernul Boris Johnson a ridicat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 din Anglia, după un lockdown lung în iarnă. Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, competente în probleme sanitare, continuă să impună purtarea măştii în interior.

Această politică foarte liberală este una dintre ipotezele prezentate pentru a explica degradarea actuală, care afectează în principal adolescenţii şi tinerii adulţi. Citate sunt, de asemenea, rata scăzută de vaccinare a minorilor şi campania lentă de administrare a dozei suplimentare pentru persoanele în vârstă, care au primit primele doze foarte devreme şi şi-au văzut imunitatea scăzută.

În situaţia actuală, guvernul intenţionează să accelereze campania de rapel şi să convingă tinerii să se vaccineze.

De altfel, executivul a anunţat miercuri un acord pentru achiziţionarea a mii de doze de noi tratamente antivirale de la laboratoarele Merck şi Pfizer pentru cei mai vulnerabili, a căror aprobare este aşteptată în următoarele săptămâni, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.