Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit la doar 30 de ani, infectat cu COVID-19

DE Daniel Toșa | 03.09.2021 - 15:37
Liderul mișcării „fără mască” din Texas a murit la doar 30 de ani, infectat cu COVID-19/FOTO: nypost.com

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Texas, care a condus diferite acțiuni și proteste împotriva măștii de protecție și a măsurilor COVID, a murit după ce a contractat coronavirus și a încercat să se trateze singur, la domiciliu.

SHARE

Caleb Wallace a murit sâmbătă, după ce câteva săptămâni a stat conectat la un ventilator în spitalul din San Angelo. Soția sa, Jessica Wallace, a făcut anunțul. 

Bărbatul a înființat „Apărătorii libertății din San Angelo” și a organizat mai multe proteste împotriva „tiraniei COVID”. Aceste mitinguri aveau ca scop eliminarea regulilor de protecție împotriva coronavirusului, precum masca sau distanțarea socială, cerând ”drepturile date de Dumnezeu și drepturile constituționale”.

„Îmi pasă mai mult de libertate decât îmi pasă de sănătatea voastră personală”, le-a spus bărbatul oficialilor din City of San Angelo la o întâlnire din noiembrie anul trecut, recunoscând că i-a „bombardat” cu plângeri.

Citește și: Rosneft cere permisiunea Guvernului rus de a pompa gaz prin Nord Stream 2

Grupul său de „libertate” nu a mai fost online încă de când bărbatul a contractat boala.  

Primele simptome au început să îi apară pe data de 26 iulie, însă Wallace a refuzat să se testeze sau să meargă la spital, a declarat soția lui, însărcinată în 8 luni cu cel de-al patrulea copil. 

În schimb, s-a tratat la domiciliu cu doze mari de vitamina C, zinc, aspirină și ivermectină, un medicament antiparazitar folosit la animale despre care au apărut însă informații că ar fi eficient și în cazul coronavirusurilor. 

„Nu a vrut să facă parte din statisticile COVID”

„Era atât de încăpățânat”, povestește soția sa. „Nu a vrut să meargă la medic, pentru că nu a vrut să facă parte din statisticile COVID”.

Citește și: FOTO Reghecampf, alături de o tânără, în bolidul său de 300 mii euro. Anamaria Prodan: Nu divorțăm

Din păcate, după doar câteva zile, Wallace a fost dus de urgență la spital, de către o rudă. 

„Caleb a murit împăcat. El va trăi întotdeauna în inimile noastre! Indiferent dacă era un conspiraționist sau nu, era un om uimitor!”, a scris soția sa, potrivit nypost.com.

Wallace a lăsat în urmă trei copii mici: Brooke, în vârstă de 5 ani, Aubrey, în vârstă de 3 ani și Kate, 1 an. Al patrulea copil, pe care cuplul îl numise deja Emsley Jean Wallace, urmează să vină pe lume pe 27 septembrie.

Cu o zi înainte de moartea sa, soția sa a publicat un mesaj în care spunea că soțul ei „era un om imperfect, dar își iubea familia și fetele mai mult decât orice”.

„M-am rugat să iasă din asta cu o nouă perspectivă și cu mai multă apreciere pentru viață”

„Pentru toți cei care i-au dorit moartea, îmi pare rău că părerile și opiniile lui v-au rănit. M-am rugat să iasă din asta cu o nouă perspectivă și cu mai multă apreciere pentru viață ”, a mai scris soția sa.

„Nu pot spune mult mai mult decât atât, pentru că nu pot vorbi în locul lui”.

Jessica Wallace a declarat că opiniile ei „sunt mai puțin conspiraționiste” decât ale soțului ei.

„Caleb îmi spunea: „Știi că măștile nu te vor salva”, dar a înțeles că eu vreau să le port. Mă bucură gândul să știu că poate, doar poate, fie protejez pe cineva, fie mă protejez eu”.

Chiar înainte de moartea soțului ei, femeia a numit COVID-19 „o experiență care îți deschide ochii” spunând presei locale că „ne-a ajutat să realizăm că SARS CoV-2 nu discriminează pe nimeni”, scrie Antena3.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te