Liderul extremei drepte din Austria, bănuit că s-a vaccinat pe ascuns. A demonstrat că nu, cu test

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 24.09.2021 - 17:23
Liderul extremei drepte din Austria, bănuit că s-a vaccinat pe ascuns. A demonstrat că nu cu test. / Foto: vol.at

Liderul extremei drepte austriece Herbert Kickl a prezentat în direct la TV un certificat medical care dovedeşte că nu are anticorpi împotriva COVID-19, pentru a infirma zvonurile potrivit cărora s-ar fi vaccinat în secret, relatează AFP.

SHARE

Singurul critic dur al vaccinării la acest nivel de responsabilitate în această ţară din Europa centrală, responsabilul Partidului austriac al libertăţii (FPOe) a convocat presa pentru a răspunde "unui atac frontal la credibilitatea sa".

Potrivit lui Herbert Kickl, un opozant politic a răspândit zvonul că el s-ar fi vaccinat de fapt, contrar afirmaţiilor pe care le-a făcut public de luni de zile.

Inadmisibil pentru fostul ministru de Interne, care a depus plângere împotriva acestuia, comentează France Presse.

Citește și: PSD a sesizat Poliţia Capitalei și DSU cu privire la congresul PNL cu peste 5.000 de invitați

Pentru a-şi dovedi buna credinţă alegătorilor săi, Kickl a difuzat o înregistrare video în care se poate vedea cum i se ia sânge, apoi un medic atestă absenţa anticorpilor. O copie a rezultatelor laboratorului a fost de asemenea distribuită jurnaliştilor.

"Mă lupt cu sistemul de castă instituit în Austria din cauza coronavirusului", a afirmat el. "Acum, avem mult mai mulţi vaccinaţi, care îi domină pe nevaccinaţi, privaţi de libertăţi", a adăugat Kickl.

Citește și: Comisia Europeană acuză Rusia de atacuri cibernetice înaintea alegerilor din Germania

Din octombrie, la evenimentele mari din Austria persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces

Austria a înăsprit progresiv permisul sanitar instituit în primăvară şi, începând din luna octombrie, numai persoanele vaccinate sau vindecate vor putea avea acces pe stadioane sau în marile săli de spectacol de la Viena. Persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces la aceste evenimente, chiar dacă prezintă un test negativ.

Cu 60,1% din populaţie complet vaccinată, Austria, care este una dintre ţările cele mai bogate din lume, este în întârziere.

O chestiune imputată de cancelarul conservator Sebastian Kurz susţinerii exprimate de Herbert Kickl pentru mişcările coronasceptice şi conspiraţioniste.

În cadrul Uniunii Europene, rata de vaccinare, foarte diferită de la o ţară la alta, este de 63,% în prezent, Portugalia aflându-se în frunte cu 83,4%, în timp ce Bulgaria este în coada plutonului, cu 18,8%.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.