Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani: „A venit nepregătit. Unde este Biden”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.09.2024 - 08:40
Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani: „A venit nepregătit. Unde este Biden” - Foto: Profimedia images
Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani: „A venit nepregătit. Unde este Biden” - Foto: Profimedia images

Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani: „A venit nepregătit. Unde este Biden”. Campania lui Donald Trump trebuie să dea acum explicații în fața susținătorilor republicani după prestația slabă a fostului președinte în fața Kamalei Harris.

SHARE

Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani. Candidatul democrat l-a forțat pe Trump să se îndepărteze de subiecte importante și să piardă oportunități de a aborda politici esențiale.

Kamala Harris a dominat scena. Trump, criticat de republicani: „A venit nepregătit. Unde este Biden”

Deși Trump a susținut că a câștigat dezbaterea „cu mult” peste rivala sa, opiniile majorității republicanilor au fost clare: Harris a dominat dezbatearea. 

Potrivit The Guardian, vicepreședinta l-a „momit” pe Trump să-și expună punctele slabe, acesta răspunzând de multe ori cu furie.

„Aș fi mai puțin interesat pentru o a doua dezbatere pentru că am avut o noapte grozavă. Am câștigat dezbaterea”, a declarat Trump pentru Fox & Friends, refuzând propunerea echipei lui Harris pentru un nou schimb de replici.

Citește și: Harris, despre România și sprijinul pentru Ucraina: „Putin ar fi acum la Kiev și ar ataca Europa”

„Să nu ne înșelăm: Trump a avut o noapte proastă”

Unii prezentatori de la Fox News au avut o perspectivă diferită față de Trump. „Să nu ne înșelăm: Trump a avut o noapte proastă”, a declarat analistul Brit Hume după dezbatere. „Am auzit din nou vechile nemulțumiri care nu aduc câștig politic.”

Un moment definitoriu al dezbaterii a fost la început, când Harris a urcat pe scenă, s-a apropiat de Trump și i-a strâns mâna. Acest gest simbolic a inversat dinamica tipică a lui Trump, cunoscut pentru atitudinea sa condescendentă față de femei, potrivit Politico.

Citește și: Trump: „Israelul dispare dacă ajunge Kalama președinte”. Harris: „Trump caută să dezbine SUA”

Într-un alt schimb memorabil, Harris a descris cum „oamenii părăsesc mitingurile lui Trump devreme, din plictiseală”, provocând o reacție furioasă din partea acestuia. În loc să răspundă la întrebările moderatorului, Trump a pornit pe o tangentă despre comparațiile între mitingurile celor doi candidați, în timp ce Harris a zâmbit calm.

Critici din partea republicanilor: „Trump nu a fost pregătit”

Fostul guvernator republican Chris Christie, care l-a ajutat pe Trump să se pregătească pentru dezbaterile din 2016, a subliniat lipsa de pregătire a lui Trump.

„Harris a fost bine pregătită, iar Trump a căzut în fiecare capcană în loc să discute subiectele esențiale”, a declarat Christie.

Guy Benson, editor al Townhall, a fost de acord: „Harris a realizat exact ce și-a propus. Sondajele vor arăta că ea a câștigat dezbaterea.”

Republicanii din Congres s-au arătat dezamăgiți de incapacitatea lui Trump de a se concentra pe problemele cheie de politică.

Trump părea mai preocupat de absența lui Joe Biden, făcând referire la retragerea acestuia după o prestație slabă într-o dezbatere anterioară: „Unde este Biden? L-au dat afară ca pe un câine.”

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te