Forțele armatei israeliene au ucis-o pe Jamila Abdallah Taha al-Shanti, membru al Consiliului Legislativ Palestinian, prima femeie din biroul politic al Hamas, potrivit radioului Hamas, a informat presa israeliană.
Shanti, în vârstă de 68 de ani, a fost fondatoarea mișcării de femei Hamas și a fost căsătorită cu Abdel Aziz al-Rantisi, un fondator și lider al Hamas. Forțele Aeriene Israeliene l-au ucis pe acesta, cu o rachetă Hellfire, în aprilie 2004.
Jamila al-Shanti, liderul politic al femeilor din Hamas, a fost ucisă
Jamila al-Shanti s-a născut în 1955 și a fost cel mai în vârstă membru al grupului de deputați Hamas aleși în 2006, la ultimele alegeri din Gaza.
De-a lungul vieții, al-Shanti a fost refugiată în tabăra Jabalia, și-a obținut doctoratul în limba și literatura engleză și a muncit ca lector la Universitatea Islamică din Gaza, scrie La Stampa.
Citeşte şi: Joe Biden: „Atrocitățile comise de teroriștii Hamas fac ca ISIS să pară ceva mai rațional”
De la începutul războiului Israelului împotriva Hamas, în urma atacurilor organizației teroriste, din 7 octombrie, forțele de securitate israeliene și în special Forțele Aeriene Israeliene au vizat liderii Hamas, pentru eliminare, conform Jerusalem Post.
Nu există, pentru moment, detalii legate de locul în care a fost asasinată așa-zisa „mamă a Hamas”, conform Digi24. Cariera ei în interiorul mișcării teroriste a fost văzută ca fiind o formă de deschidere față de femeile palestiniene.
Citeşte şi: VIDEO Hamas a publicat imagini cu o tânără răpită în atacul din 7 octombrie din Israel
„Mișcarea noastră respectă femeile palestiniene, lupta lor, eroismul lor și sacrificiile lor”, declara Suheil Al-Hindi, un alt lider important al organizației, referindu-se la al-Shanti.
Al-Shanti a oferit în trecut un interviu televiziunii palestiniene Al-Aqsa TV, în care a vorbit despre prezența feminină în interiorul Hamas ca despre un factor important al avansului organizației.
„Până acum nu am fost implicată în direcția politică a Hamas, dar am participat des în organizație la luarea de decizii. A fi implicat direct în conducerea actuală și în luarea de decizii este o schimbare bună, care demonstrează că femeile au identitate și putere pe scena politică palestiniană”, spunea al-Shanti la acel moment.