Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,94 %
Elena Lasconi 19,17 %
99,95 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

ISW: Moscova nu-și coordonează acțiunile și nu știe cum să răspundă la operațiunile din Belgorod

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.06.2023 - 10:03
Rusia nu știe cum să reacționeze la atacurile din Belgorod - Foto: Twitter/ @anno1540
Rusia nu știe cum să reacționeze la atacurile din Belgorod - Foto: Twitter/ @anno1540

Rusia nu știe cum să reacționeze la atacurile din Belgorod. Specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) subliniază că autoritățile ruse nu își coordonează acțiunile și nu știu cum să reacționeze la atacurile din regiunea Belgorod din Rusia.

SHARE

Raportul indică faptul că luptătorii ruși anti-Putin din Corpul Voluntarilor Ruși (VRC) și Legiunea Libertății din Rusia (LSR) au efectuat un alt raid în regiunea Belgorod pe 4 iunie și se pare că continuă să opereze în orașul de frontieră rusesc.

Rusia nu știe cum să reacționeze la atacurile din Belgorod

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a confirmat că există lupte în Novaya Tavolzhanka, deși Ministerul Apărării (MoD) al Rusiei susține că unități ale Districtului Militar de Vest și ale Serviciului de Gardă de Frontieră al Federației Ruse au lovit un grup de sabotaj și de informații ucrainean în apropierea așezării, în urma cărora acesta a fost nevoit să se retragă.

Potrivit raportului așa-numiților bloggeri militari ruși și al mass-mediei, un grup de sabotaj și recunoaștere format din 20 de persoane a intrat în Nova Tavolzhanka și a rămas acolo.

Analiștii institutului rezumă: Reacția disonantă a Rusiei la raidul din regiunea Belgorod și rapoartele despre acesta continuă să sugereze că liderii ruși nu au decis încă cum să răspundă la aceste raiduri limitate.

Citește și: Unitățile anti-Putin au luat prizonieri în Belgorod și-l cheamă pe guvernatorul prorus la biserică

"Rapoartele contradictorii din surse oficiale rusești despre situația din regiunea Belgorod și decizia personală evidentă a lui Gladkov de a răspunde la acțiunile RDK și LSR indică faptul că Ministerul Apărării și Gladkov nu își coordonează acțiunile ca răspuns la raiduri ," notează analiza.

Potrivit experților, reacția (a autorităților ruse - n.r.) s-a concentrat în principal pe „efecte informaționale” și nu există semne că liderii ruși au determinat o politică mai amplă de prevenire a altor raiduri limitate în regiunile de frontieră ale Rusiei.

Citește și: VIDEO Legiunea Libertate Rusiei recrutează voluntari ruși anti-Putin pentru a lua cu asalt Moscova

De asemenea, se spune că rămâne neclar dacă autoritățile ruse organizează o evacuare ca răspuns la aceste acțiuni, deși Gladkov a afirmat că 4.000 de locuitori din zona vulnerabilă se află în prezent în locuințe temporare în legătură cu evacuarea.

Experții subliniază că raidurile și bombardamentele de la granița din regiunea Belgorod devin din ce în ce mai mult în centrul criticilor la adresa conducerii militare ruse.

Astfel, fondatorul PMC "Wagner" Evhen Prigojin a continuat să folosească situația din regiunea Belgorod pentru a critica Ministerul Apărării al Federației Ruse pe 3 și 4 iunie, în special, criticând lipsa de reacție din partea ministrului apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a colonelului general Oleksandr Lapin și a șefului Statului Major General al Armatei Ruse, generalul de armată Valeri Gerasimov .

În plus, Prigojin a declarat la 4 iunie că este posibil ca forțele ucrainene să fi recâștigat poziții în partea de sud-vest a Bahmut, confirmând rapoartele repetate ale Ucrainei potrivit cărora forțele ucrainene dețineau poziții la periferia sud-vestică a orașului.

Prigojin a declarat că, potrivit unor rapoarte neverificate, forțele ucrainene au stabilit posturi de observare la periferia sud-vestică a orașului Bahmut.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te