Israelienii nu mai sunt obligați să poarte mască în locurile publice închise

DE Edi Neagu | 15.06.2021 - 09:20
Israelienii pot intra fără mască în spații publice închise. FOTO: Pexels.com

Autoritățile intenționează să ridice obligativitatea purtării măștii în spații închise publice, în condițiile în care rata infectării a scăzut. Cu toate acestea, Israelul rămâne închis pentru turiștii străini.

SHARE

Israelul a anunţat luni seară iminenta renunţare la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează AFP.

"Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

La începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT De ce Popoviciu nu va fi extrădat: România a închis ochii la corupția judecătorului de caz

Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

Carantină obligatorie de două săptămâni

O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.

CITEȘTE ȘI: Premierul ceh, după ce PE a cerut oprirea plăților către firmele sale: Kovesi e un „bici”

La sfârşitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa.

Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin.

Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.