Ireal ce a trăit un bărbat aflat pe linia morții: „Eram în prezența lui Dumnezeu. Știam că am murit”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.09.2023 - 12:22
Drumul spre Rai - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un bărbat de 80 de ani susține că, în timp ce se afla pe masa de operație după un atac de cord, a simțit cum sufletul i se înalță deasupra medicilor și merge în Rai. El spune că chiar i-a auzit pe medici ce vorbeau deși aceștia i-au scos inima din piept.

SHARE

Bărbatul era pe masa de operație în momentul în care chirurgii erau pe cale să taie pieptul lui Aubrey Osteen, în vârstă de 80 de ani, după un atac de cord în decembrie 2020. La scurt timp acesta povestește că  a devenit brusc conștient.

Ireal ce a trăit un bărbat aflat pe linia morții: „Eram în prezența lui Dumnezeu. Știam că am murit”

"Am spus: 'Așteptați un minut înainte de a merge mai departe'. Mai dați-mi niște anestezie". Ei bine, mi-a luat un minut să-mi dau seama că nu eram în aceeași dimensiune în care se aflau ei, așa că oricum nu mă puteau auzi."

Osteen povestește că și-a privit corpul „de sus” "având cutia toracică deschisă", în timp ce plutea deasupra mesei de operație.

Citește și: Există viață după moarte. Un medic care a studiat 5.000 de cazuri de „pe linia morții” dă verdictul

El spune că i-a văzut pe medici când i-au scos inima din piept și a început să „repare stricăciunile” după atacul de cord. În curând, a auzit pe cineva spunând "rinichii".

„Eram în prezența lui Dumnezeu. Lumina era mai puternică decât orice am experimentat aici, pe Pământ”

"Ambii rinichi s-au oprit în același timp - Atunci am știut că am murit și am trecut la nivelul următor", a spus Osteen.

"Când am ajuns acolo sus, eram în prezența lui Dumnezeu - o prezență puternică - cu o lumină care strălucea din spatele lui. Lumina era mai puternică decât orice am experimentat aici, pe Pământ, dar nu era orbitoare.

"Și acolo era cel mai dulce înger care m-a consolat și mi-a spus 'Relaxează-te'. Totul va fi bine', și că va trebui să mă întorc", a spus Osteen, acum în vârstă de 82 de ani.

"Știu acum că am fost trimis înapoi pentru a le spune și altora despre experiența mea".

Ce este „experiența de pe linia morții”?

Ceea ce i s-a întâmplat lui Osteen în acea zi de iarnă este ceea ce experții numesc o "experiență de pe linia morții".

Aceasta poate avea loc atunci când medicii readuc o persoană la viață după ce inima se oprește și respirația se oprește - ceea ce se întâmplă atunci când o persoană moare din orice motiv, nu doar în timpul unui atac de cord.

Milioane de oameni au raportat experiențe similare de când a fost inventată resuscitarea cardiopulmonară, în 1960, a declarat Dr. Sam Parnia, un medic de terapie intensivă de la NYU Langone Health care a cercetat acest fenomen timp de decenii.

„Conștiința ascunsă” a morții

Parnia este autorul principal al unui nou studiu menit să descopere ceea ce el numește "conștiința ascunsă" a morții prin măsurarea activității electrice din creier atunci când inima se oprește și respirația încetează.

"Mulți oameni raportează aceeași experiență. Conștiința lor a devenit mai intensă și mai vie, iar gândirea lor a devenit mai ascuțită și mai clară, toate acestea în timp ce medici ca mine încearcă să îi resusciteze și cred că sunt morți", a declarat Parnia, profesor asociat la NYU Grossman School of Medicine din New York City.

"Ei au senzația că s-au separat de corp și că pot vedea și auzi doctorii și asistentele, iar ei au fost capabili să raporteze ceea ce medicii le făceau într-un mod la 360 de grade care este inexplicabil pentru ei", a adăugat el.

În plus, oamenii își revizuiesc adesea întreaga viață, își amintesc gânduri, sentimente și evenimente pe care în mod normal nu le-ar fi putut rememora și încep să se evalueze pe ei înșiși pe baza unor principii de moralitate și etică. Este o "înțelegere globală a comportamentului lor de-a lungul vieții, în care nu se mai pot înșela", a spus Parnia.

Și ateii îl văd pe Dumnezeu

De asemenea, oamenii raportează că au văzut o ființă asemănătoare lui Dumnezeu, despre care Parnia spune că poate fi interpretată în diferite moduri: "Dacă se întâmplă să fii creștin, spui: "L-am văzut pe Iisus", iar dacă se întâmplă să fii ateu, spui: "Am văzut această ființă incredibilă de iubire și compasiune".

Toate acestea au fost raportate încă de acum mai bine de 60 de ani".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te