Harris, despre România și sprijinul pentru Ucraina: „Putin ar fi acum la Kiev și ar ataca Europa”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.09.2024 - 08:25
Harris, despre România și sprijinul pentru Ucraina: „Putin ar fi acum la Kiev și ar ataca Europa” - Foto: Profimedia images
Harris, despre România și sprijinul pentru Ucraina: „Putin ar fi acum la Kiev și ar ataca Europa” - Foto: Profimedia images

Harris, despre România, sprijinul pentru Ucraina. În cadrul unei dezbateri aprinse, Kamala Harris a reafirmat angajamentul ferm față de Ucraina și aliații NATO, atacându-l dur pe Donald Trump pentru pozițiile sale privind războiul din Ucraina și relația cu Putin.

SHARE

Harris, despre România, sprijinul pentru Ucraina. Kamala Harris a vorbit despre eforturile administrației americane de a preveni războiul din Ucraina, menționând întâlnirea sa cu președintele Volodimir Zelenski, care a avut loc cu trei zile înainte de izbucnirea conflictului, la Conferința de Securitate de la München. 

Harris, despre România și sprijinul pentru Ucraina: „Putin ar fi acum la Kiev și ar ataca Europa”

De asemenea, vicepreședinta a amintit că a vizitat România și Polonia, două țări aliate și vecine cu Ucraina, la scurt timp după invazia rusă din martie 2022.

„Cred că motivul pentru care Donald Trump spune că acest război s-ar termina în 24 de ore este pentru că ar renunța la el”, a declarat Harris, adăugând că datorită sprijinului acordat Ucrainei, inclusiv prin arme și tehnologie de apărare, „Ucraina rămâne o țară independentă și liberă”.

Critici la adresa lui Trump și relația cu Putin

În continuarea dezbaterii, Kamala Harris a afirmat că, dacă Donald Trump ar fi fost președinte, Vladimir Putin „ar sta acum la Kiev” și ar avea ambiții extinse asupra Europei, „începând cu Polonia”.

Ea a subliniat importanța NATO și recunoștința aliaților europeni față de sprijinul acordat de Statele Unite.

În replică, Donald Trump a lansat noi atacuri, acuzând-o pe Harris că nu a reușit să prevină războiul și că ar fi negociat cu Vladimir Putin înainte de invazie, o afirmație falsă.

„Trei zile mai târziu, el a intrat și a început războiul pentru că tot ce au spus ei a fost slab și stupid”, a adăugat fostul președinte.

Trump l-a invocat și pe premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru a susține că „de trei ani lumea a luat foc” din cauza administrației Biden, în timp ce el ar fi avut o relație bună cu Putin și ar fi pus capăt conflictului.

Trump pune tunurile pe Europa: „Ori plătiți, ori nu vă mai apărăm”

În timpul dezbaterilor, Trump a refuzat să spună dacă își dorește sau nu ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia, spunând doar că vrea ca războiul să se termine.

„Vreau ca războiul să se oprească, să salvez oameni. E mult mai rău decât numerele voastre false pe care le primiți. Ei nu cer Europei, un beneficiar mult mai mare decât noi, să plătească.

Tu și Biden nu aveți curaj să cereți Europei să plătească. Le-am spus – ori plătiți, ori nu vă mai apărăm. Ar trebui forțați să plătească. Vreau să termin războiul, îi cunosc bine și pe Zelenski și pe Putin.

Ei îl respectă pe președintele vostru, nu-l respectă pe Biden. Eu termin războiul înainte să devin președinte, de când voi fi ales îi aduc împreună și-l termin”, a spus Trump.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te