Google Maps has stopped hiding Russia’s secret military & strategic facilities. Allowing anyone in the public to view.
— OSINT UK (@jon96179496) April 18, 2022
Open sourcing all secret Russian installations: including ICBMs, command posts and more with a resolution of 0.5m per pixel. pic.twitter.com/K77t0gmt3J
„Google Maps a încetat să mai ascundă locațiile unde Rusia deține baze militare strategice. Permite oricui din public să le vizioneze.
Citește și: Rușii au bombardat un bloc de locuințe din Borodianka. 41 de victime au fost găsite sub dărămături
Google Map permite oricui să vadă toate locațiile bazelor militare secrete rusești: inclusiv ICBM-uri (rachetele balistice intercontinentale), posturi de comandă și multe altele, cu o rezoluție de 0,5 m per pixel”, susține un comentator de politică externă.
Citește și: MAE pentru Newsweek: Nu avem informații despre mercenari români care luptă în Ucraina
Google Maps este o aplicaţie gratuită de cartografiere ce poate fi accesată la adresa http://maps.google.com. Istoria acesteia începe odată cu achiziţionarea companiei Where 2 Technologies de către Google la sfârşitul anului 2004. Fiind vorba de o aplicaţie web, pentru a o utiliza, trebuie să ai neapărat un calculator şi o conexiune bunicică la Internet.
Cu ajutorul lui Google Maps poţi vedea şosele de pe tot globul, sensuri de circulaţie, informaţii din trafic cum ar fi străzi închise circulaţiei sau care se află în reparaţie, accidente şi multe altele. Aplicaţia este foarte utilă atunci când vrei să afli distanţa dintre două sau mai multe puncte de pe hartă (indiferent că alegi mersul pe jos, transportul public sau maşina personală) cu evitarea autostrăzilor sau traseelor cu taxe. Google Maps oferă indicaţii rutiere preţioase şi îţi sugerează diverse trasee care sunt exprimate în km sau mile în funcţie de preferinţele fiecăruia, dar şi durata aproximativă a acestor trasee, scrie giz.ro.
Exista trei moduri diferite de a vizualiza hărţile: Harta, Satelit şi Teren.