GALERIE FOTO Coronavirusul nu a oprit protestele. Ce metode originale au ales protestatarii

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 23.04.2020 - 13:34
Columbus, Ohio. Foto Getty Images

SHARE

Câteva zeci de protestatari s-au adunat în Columbus, pe 20 aprilie, în fața clădirii guvernatorului din Ohio, pentru a protesta împotriva ordinului „Rămâi acasă”. Ordinul a fost pus în aplicare de guvernatorul Mike DeWine pe 23 martie și e în vigoare până la 1 mai, în speranța de a încetini răspândirea coronavirusului (COVID-19) în Ohio. Cei nemulțumiți au protestat din mașini, pentru a respecta regulile de distanțare sociale. (Foto: Matthew Hatcher / Getty Images)

Un bărbat care purta o mască decupată a venit, alături de alte sute de persoane, la un miting numit „Libertate periculoasă! Apără Constituția!”, pentru a protesta împotriva restricțiilor de circulație. Mitingul a avut loc în fața  Capitolului, pe 19 aprilie, în Olympia, Washington.

Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a instituit ordinul în martie, pentru a încetini răspândirea coronavirusului (COVID-19).

Mulți participanți nu au respectat îndrumările de distanțare socială și au declarat că au veneit pentru a apăra dreptul de a se aduna în grupuri. Ei au susținut că ar trebui să li se permită oamenilor să se întoarcă la muncă. (Foto: Karen Ducey / Getty Images)

Mai mulți germani au protestat pe 20 aprilie, în Leipzg, prin amplasarea la distanță regulamentară a unor pungi de cumpărături, cu mesaje. Pe una cscrie: „Criza a existat deja înainte de corona”, pentru a solicita mai mult sprijin de stat pentru lucrătorii independenți.
 
Germania face primii pași pentru a ușura restricțiile asupra vieții publice, care au fost impuse cu câteva săptămâni în urmă, pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Magazinele din toată țara se redeschid, liniile de asamblare a fabricilor repornesc și liceele susțin examenele finale.
 
Specialiștii din sănătate monitorizează procesul cu atenție, pentru a depista o eventuală reapariție a infecțiilor cu coronavirus. Numărul infecțiilor la nivel național este în continuare în creștere. (Foto: Sean Gallup / Getty Images)

Israelienii au aprins lanternele telefoanelor, în timpul unui protest în Piața Rabin, pe 19 aprilie, în Tel Aviv, la care au venit mii de persoane pentru a atrage atenția asupra corupției, în timpul restricțiilor impuse de pandemie. Israelienii au contestat propunerea actualului premier Benjamin Netanyahu privind formarea unui guvern de unitate națională cu adversarul său, liderul Partidului Albastru și Alb, Benny Gantz. (Foto: Amir Levy / Getty Images)

Tot în fața Capitolului din Washington, mai mulți americani au militat, pe 17 aprilie, pentru distanțare socială și atenție pentru siguranța celui de lângă tine, prin montarea a 1.000 de semne cu fețele lucrătorilor din domeniul sănătății și de păstrare a ordinii. Prin această manifestare, au cerut echipamente de protecție personală adecvate.

Cele 1.000 de semne au reprezentat 18.000 de lucrători medicali americani, inclusiv selfie-uri luate de medici, asistente medicale și alți profesioniști din domeniul medical, care luptă activ pentru a salva viața pacienților cu coronavirus din Statele Unite. (Foto: Paul Morigi / Getty Images pentru MoveOn)

Curierii care livrează mâncare au protestat pe Bulevardul Paulista din Sao Paulo, Brazilia, pe 17 aprilie, în mijlocul pandemiei de  coronavirus (COVID - 19) Curierii au solicitat condiții de muncă mai bune, deoarece au nevoie de echipament, precum măști de protecție, scuturi pentru față și mănuși pentru a se proteja.

Potrivit Ministerului Sănătății, Brazilia avea la acel moment 33.682 de persoane confirmate cu coronavirus și cel puțin 2.141 de decese înregistrate. (Foto: Rodrigo Paiva / Getty Images)

Asistentele medicale și lucrătorii medicali înregistrați au protestat pe 13 aprilie, pentru că le lipsește echipamentului personal de protecție (PPE) disponibil pentru lucrătorii de prim rang la UCLA Medical Center, Santa Monica, California, pe fondul pandemiei coronavirusului. Asistenții medicali din toată țara au ridicat mai multe semne de îngrijorarea cu privire la lipsa de echipamente de protecție, pe măsură ce răspândirea COVID-19 continuă. (Foto: Mario Tama / Getty Images)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te