FOTO Fetița umilită de colegii de clasă a ajuns Miss Anglia. Acum are toată lumea la picioare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.10.2022 - 10:08
„Tocilara” umilită colegii de clasă a ajuns Miss Anglia. Acum are toată lumea la picioare - FOTO: Profimedia
„Tocilara” umilită colegii de clasă a ajuns Miss Anglia. Acum are toată lumea la picioare - FOTO: Profimedia

Prima câștigătoare roșcată din istorie a concursului Miss Anglia a povestit cum a fost chinuită cu cruzime de bătăuși din cauza culorii părului ei la școală.

SHARE

Jessica Gagen, în vârstă de 27 de ani, a fost înjurată, scuipată și chiar arsă de colegi - dar, cu noua sa platformă, vrea acum să sprijine și să ofere inspirație tuturor celor care suferă în prezent de abuzuri similare.

Tânăra din Lancashire și-a revendicat titlul istoric în timpul concursului de două zile de la Birmingham și își va reprezenta țara la cea de-a 71-a ediție a concursului Miss World, care va avea loc în primăvara anului viitor.

Amintindu-și cum și-a schimbat viața după ce a trecut printr-o traumă atât de crudă în copilărie, Jessica a declarat pentru The Sun: "Când am început școala secundară, am fost luată peste picior din cauza culorii părului meu și mă simțeam foarte prost în ceea ce mă privește.

De la umilințe la un viitor strălucit

"Dar spre sfârșitul liceului, am înflorit. Am luat note bune, am avut un grup de prieteni, am fost asistenta șefei. Întreaga mea călătorie în jurul Miss Anglia a fost pentru că am vrut să scot acest lucru la lumină.

"Sunt copii care trec prin aceleași lucruri și vreau ca ei să știe că nu durează pentru totdeauna. Există lumină la capătul tunelului."

"Am fost lovită cu pumnii, scuipată și mi s-au aruncat lucruri în cap. La începutul clasei a șaptea, o fată îmi ondula părul și îmi tot sprijinea cleștele pe cap, arzându-mă.

"Au existat nume, cum ar fi "cap de morcov". Modul în care am făcut față a fost să înghesui totul. Am încercat să fac tot posibilul să nu reacționez, pentru că eram suficient de matură să știu că mulți dintre copii nu erau răutăcioși.

Jessica este masterandă în inginerie aerospațială

"Tot ce îmi doream era să am un grup de prieteni în jurul meu. Obișnuiam să plâng când veneam acasă. Mă simțeam foarte singur, pentru că treci prin multe schimbări la vârsta de 12 și 13 ani și mă gândeam: "De ce arăt așa?".

S-a gândit chiar să-și vopsească părul pentru a se integra.

Dar, după ce a obținut nouă note de 10 și un 10 la GCSE, Jessica a ajuns să fie invidiată de bătăușii ei, după ce a obținut o serie de contracte de modeling care au făcut-o să călătorească în întreaga lume.

În prezent, Jessica este masterandă în inginerie aerospațială la Universitatea din Liverpool și ne sfătuiește: "Când mă simțeam deprimată, obișnuiam să urmăresc conturile fetelor care aveau părul roșcat și, dintr-o dată, pagina mea era plină de persoane care arătau ca mine. Apoi nu m-am mai simțit la fel de prost în legătură cu culoarea părului meu".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te