FOTO Sute de soldați ruși s-au alăturat Ucrainei și luptă împotriva propriei țări. Îl urăsc pe Putin

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.07.2022 - 19:13
FOTO Ruși care refuză să lupte împotriva Ucraine. Își iubesc țara, dar îl urăsc pe Vladimir Putin / Daily Digest
FOTO Ruși care refuză să lupte împotriva Ucraine. Își iubesc țara, dar îl urăsc pe Vladimir Putin / mcn.com
FOTO Ruși care refuză să lupte împotriva Ucraine. Își iubesc țara, dar îl urăsc pe Vladimir Putin / Daily Digest

Am auzit despre soldații ruși care refuză să lupte în războiul lui Putin în Ucraina, dar nu atât despre ruși care aleg să lupte pentru Ucraina.

SHARE

Și, totuși, se pare că există soldați care luptă împotriva propriei lor țări. Motivația: Putin.

Cum sunt ei și de ce luptă acești ruși pentru Ucraina?


Revista Time a raportat că se pare că există câteva sute de ruși care luptă pentru apărarea Ucrainei. Nu se poate să nu te întrebi cine sunt acești ruși care aleg să ia armele împotriva propriilor compatrioți? Se pare că ar fi vorba și de soldați ruși care au fost capturați de Ucraina și au fost conviși să se alăture Ucrainei. Alții văd lupta ca un fel de protest politic. 

Citește și: O nouă Cortină de Fier, susținută de Polonia care se înarmează masiv: 400 mii soldați și avioane F35

Fostul vicepreședinte al Gazprombank luptă pentru Ucraina


Igor Volobuev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a avut o noțiune clară de când a izbucnit războiul: nu susține decizia patriei sale de a ataca Ucraina.

„Am știut imediat că vreau să merg să apăr Ucraina”


Volobuev, care are cincizeci de ani, a declarat pentru The Guardian: „În momentul în care a izbucnit războiul, am știut imediat că vreau să mă duc să apăr Ucraina. Igor a crescut în regiunea Sumi din Ucraina și a simțit nevoia să se alăture unității de apărare teritorială de acolo. Așadar, a părăsit Rusia pentru Ucraina și a petrecut multe săptămâni încercând să se înscrie la serviciul militar ucrainean. Cu toate acestea, el a aflat curând că legal nu poate lupta acolo ca rus.

Citește și: VIDEO Moscova spune că va ucide toți prizonierii capturați de la Azovstal

Cu toate acestea, Volobuyev a descoperit curând că există o altă opțiune - să se alăture legiunii „Libertatea Rusiei”. Această unitate militară specială formată în întregime din cetățeni ruși face parte din forțele armate ucrainene.

Volobuyev a fost foarte fericit să găsească această oportunitate pentru ceea ce el consideră a fi chemarea lui. Pe 11 iunie, a făcut un video în care apărea în mână cu un pistol automat și anunță succesul său: „Sunt foarte bucuros că mi-am atins primul obiectiv. Dar acum trebuie să urmez rapid pregătire militară ca să mă pot duce efectiv să lupt. Nu mă pot opri la jumătatea drumului.”

Yan, 30 de ani, lucrător IT


Un alt exemplu de rus care a ales să sprijine Ucraina în lupta împotriva patriei sale este un tânăr IT în vârstă de 30 de ani care a cerut să fie identificat drept Yan. Yan a vorbit cu Time despre decizia sa spunând: „Sunt aici să mă opun agresiunii ruse și, de asemenea, să apăr Ucraina”. „Niciun rus nu ar fi trebuit să treacă granița cu o armă în mână”, a spus Yan pentru Time. Yan lucrează în forțele teritoriale de apărare ucrainene de când a început războiul în februarie.

Yan a spus că s-ar descrie ca fiind anarhist și a luat parte în trecut la proteste împotriva guvernării lui Putin. În urmă cu trei ani, s-a mutat în Munții Urali din Rusia de teamă de închisoare atunci când biroul său a fost percheziționat.

Suntem un număr rezonabil în toată Ucraina


Yan a spus pentru Time că în plutonul său, care este format din aproximativ 40 de oameni din Forța de Apărare Teritorială a Ucrainei, există câțiva ruși. Yan a spus: „Există un număr rezonabil de ruși ca noi în Ucraina”.

Povestea lui Vitya


Revista Time a vorbit și cu un student rus în științe politice în vârstă de 25 de ani, numit „Vitya”, care a declarat publicației că s-a alăturat Ucrainei în războiul împotriva Rusiei pentru a-și continua lupta împotriva Kremlinului.

Tânărul a spus că a început să participe la protestele antiguvernamentale din adolescență la Moscova, unde a crescut. Vitya a menționat că, deși părinții lui știu că se află în Ucraina, ei habar nu au ce face cu adevărat, deoarece le-a spus că donează sânge pentru a-i ajuta pe ucraineni.

Este posibil ca alți ruși să nu lupte alături de ucraineni, dar au găsit o modalitate de a-și oferi sprijin pentru efortul de război, scrie msn.com

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te