FOTO Prințul moștenitor al Iordaniei, Hussein, se va căsători cu o frumoasă arhitectă saudită

DE Elena Andrei | 15.01.2023 - 18:24
Prințul moștenitor al Iordaniei, Hussein, și logodnica Rajwa/Foto: instagram
Prințesa Iman și logodnicul ei din Venezuela/Foto: instagram
Casa regală iordaniană/Foto: facebook

Clopotele de nuntă vor răsuna pentru familia regală iordaniană după ce a fost anunțată data nunții fastuoase a prințului moștenitor Hussein bin Abdullah al II-lea și a logodnicei sale, Rajwa Al Saif.

SHARE

Cuplul, care s-a logodit în luna august a anului trecut în Arabia Saudită, țara de origine a viitoarei mirese, se va lega oficial la 1 iunie 2023.

Familia Al Saif descinde din tribul Subai, șeicii orașului Al-Attar din Sudair.

Mama miresei aparține familiei Al Sudairi, aceeași familie cu mama actualului rege al Arabiei Saudite, Hussa bint Ahmed Al Sudairi, precum și cu cea a defunctei sale soții, Sultana bint Turki Al Sudairi.

Data are o valoare sentimentală pentru prințul moștenitor și familia sa, deoarece este cu doar câteva zile înainte de cea de-a 30-a aniversare a căsătoriei părinților săi, regele Abdullah al II-lea și regina Rania, care o sărbătoresc la 10 iunie. 

„Curtea Regală Hașemită are plăcerea de a anunța că nunta Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Al Hussein bin Abdullah al II-lea și a domnișoarei Rajwa Khalid Alseif va avea loc la 1 iunie 2023.

Curtea Regală Hașemită transmite sincerele sale felicitări Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania Al Abdullah cu această ocazie și îi dorește Alteței Sale Regale Prințul Moștenitor Al Hussein bin Abdullah al II-lea și domnișoarei Rajwa Khalid Alseif o viață plină de fericire.” 

Prințul moștenitor al tronului, Hussein, în vârstă de 28 de ani, a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, arhitectă, la doar câteva săptămâni după ce sora sa mai mică, prințesa Iman, în vârstă de 26 de ani, și-a anunțat propria nuntă iminentă cu iubitul ei, venezueleanul Jameel Alexander Thermiotis. 

Deși este fiul cel mai mare al regelui Abdullah al II-lea, prințul Hussein nu a crescut ca moștenitor al tronului. Când Abdullah al II-lea a devenit rege, l-a numit pe fratele său vitreg, prințul Hamzah, drept moștenitor.

Însă, l-a eliminat pe Hamzah din linia de succesiune în 2004, înainte de a-l numi pe fiul său Hussein ca următorul prinț moștenitor, în 2009.

Hussein a obținut o diplomă în istorie la Universitatea Georgetown din SUA în 2016, înainte de a absolvi Sandhurst în 2017, iar în prezent este căpitan în cadrul Forțelor Armate Iordaniene. 

Prințul Hussein și prințesa Iman sunt cei mai mari doi dintre cei patru copii ai regelui Abdullah și ai reginei Rania. Urmează prințul Hashem, în vârstă de 17 ani, și prințesa Salma, în vârstă de 22 de ani. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te