Flynn, fost consilier pentru securitate al SUA, declarații șocante: „Putin a câștigat deja”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.03.2022 - 15:59
Flynn, fost consilier pentru securitate națională al SUA: „Putin a câștigat deja”/foto: telegram
Flynn, fost consilier pentru securitate națională al SUA: „Putin a câștigat deja”/foto: telegram

Generalul Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională care a servit sub conducerea lui Donald Trump, continuă să se facă „trompeta” Rusiei. Ultima sa postare, pe Telegram: „Putin a câștigat deja”.

SHARE

„Mai rămân doar detaliile de pus la punct și am intrat în faza de jaf când fiecare oficial guvernamental ucrainean corupt își elaborează strategia de fugă cu banii/bijuteriile/aurul pe care poate pune mâna”, a scris Flynn pe Telegram, stârnind un val de furie față de „oficialul american plătit de ruși, fără rușine”, potrivit miilor de comentarii.

Flynn nu este la prima „abatere” privind viziunea politică bazată pe relațiile lui cu Putin, uitând că a fost grațiat de președintele Donald Trump după ce a pledat vinovat că a mințit FBI-ul în legătură cu contactele sale cu Rusia pe fondul anchetei procurorului special Robert Mueller.

Flynn, un fost general de armată devenit o figură importantă în mișcarea QAnon, se întreabă de ce SUA ar trebui să fie preocupate de conflict.

Teoreticianul conspirației a continuat sugerând că Ucraina ar trebui să rămână „neutră” și să nu se alăture NATO, deoarece Putin ar putea decide să vizeze în continuare alte țări din coaliție care au asistat-o în timpul războiului, a postat Flynn pe aplicația serviciului de mesagerie Telegram, potrivit Newsweek.

„Casa Albă ar trebui să articuleze clar și simplu interesele de securitate națională pe care Statele Unite le au față de situația din Ucraina”, a scris Flynn.

„Ucraina fiind o națiune independentă este un obiectiv demn pentru Ucraina, dar independența Ucrainei nu este vitală pentru Statele Unite. Ucraina nu este membră a NATO și, așa cum stau lucrurile cu extinderea vastă a NATO, avem acum alte 28 de națiuni să se apere dacă doar unul dintre ei este atacat”, a continuat acesta.

Comentariile lui Flynn se fac ecoul observațiilor făcute anterior de gazda Fox News, Tucker Carlson, adică exact postul și comentatorul pe placul ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, după cum a declarat acesta.

Citește și

Aproximativ 300 de ruși din regiunea Sumy au refuzat să lupte și au plecat

SUA vor trimite Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană făcute de ruși, obținute în secret

Când a fost suspendat din funcția de consilier, chiar dacă grațiat de Trump, presa americană era preocupată de contractele lui Flynn plătite de Rusia.

De exemplu, rețeaua de televiziune rusă RT, sponsorizată de stat, i-a plătit fostului șef al Agenției de Informații a Apărării, Mike Flynn, mai mult de 45.000 de dolari, plus beneficii, pentru a lua cuvântul la o gală aniversară în decembrie 2015, potrivit documentelor publicate de democrați în Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților.

De asemenea, RT a plătit pentru a-i transporta pe Flynn și pe fiul său la Moscova, unde au fost cazați la un hotel de lux în perioada 9 decembrie - 12 decembrie, potrivit schimburilor de e-mail între purtătorul său de cuvânt, autoritățile de conducere și un reprezentant al rețelei RT.

Flynn a fost așezat la aceeași masă cu președintele rus Vladimir Putin în timpul cinei, „cimentând” relațiile apropiate.

Declarațiile lui Flynn diferă de cele ale fostului său șef, Donald Trump, care a declarat că invazia Ucrainei nu s-ar fi petrecut în timpul mandatului său pentru că și-ar fi trimis submarinele nucleare în coasta Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te