Finlanda a închis granițele pentru persoanele nevaccinate anti-COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.12.2021 - 18:03
Finlanda a închis granițele pentru persoanele nevaccinate anti-COVID. / Foto: airport-technology.com

Călătorii străini nevaccinaţi anti-COVID nu mai pot intra în Finlanda începând de marţi, 28 decembrie, chiar dacă prezintă un test negativ, a anunţat Guvernul de la Helsinki, relatează AFP.

SHARE

Numai călătorii străini care prezintă un test negativ şi dovada vaccinării complete sau a vindecării de COVID-19 pot intra în Finlanda, a anunţat, în urma unei reuniuni a Guvernului, Ministerul finlandez de Interne.

Un purtător de cuvânt al grănicerilor a confirmat pentru AFP că strănii nevaccinaţi urmează să fie respinşi, mai puţin dacă au vârsta sub 16 ani sau se află pe o listă cu excepţi - rezidenţi în Finlanda, muncitori esenţiali, diplomaţi.

Citește și: FOTO Adelina Pestrițu și fiica sa s-au întâlnit cu Moș Crăciun la el acasă, în Laponia

”Indiferent de originea călătorului străin, toată lumea trebuie să prezinte un certificat de vaccinare şi un test negativ de mai puţin de 48 de ore”, a declarat pentru AFP un reprezentant al grănicerilor finlandezi, Tomi Kivenjuuri. 

Întrebat dacă străinilor nevaccinaţi care nu beneficiază de excepţii prevăzute de Guvern li se refuza intrarea în Finlanda, el a răspuns ”da”.

Cetăţenii Uniunii Europene (UE) sunt vizaţi, de asemenea, de această măsură, care a intrat în vigoare la ora 14.00 GMT (16.00, ora României) şi care se aplică persoanelor născute înainte de 2006.

Citește și: FOTO Lionel Messi, Crăciun cu soția super-sexy și copiii la piscină, la 35 de grade Celsius

Personalul din sănătate şi transporturi, motive familiale imperioase sau persoane care necesită o preluare în grijă umanitară se află pe lista cu excepţii, dar şi unii locuitori din zona de frontieră din comune din Suedia şi Norvegia.

Finlanda a anunţat săptămâna trecută că urma să ceară, începând de la 28 decembrie, un test negativ COVID tuturor călătorilor, inclusiv cetăţenilor UE vaccinaţi, cu scopul de a opri o creştere a cazurilor de COVID-19 cauzate de un val al variantei Omicron, informează news.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.