„Fantoma din Bahmut”, lunetistul de elită ucrainean care a ucis singur 113 soldați ruși

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.10.2023 - 10:03
„Fantoma din Bahmut”, lunetistul de elită ucrainean care a ucis singur 113 soldați ruși - Foto: Twitter/ @Iris_i_Life

Un soldat ucrainean de elită, cunoscut sub numele de Fantoma, a afirmat că a ucis singur 113 dintre trupele lui Putin în ultimele nouă luni. Alături de echipa sa de lunetiști de elită aproape 600 de soldați ruși au fost eliminați cu „precizie chirurgicală”.

SHARE

Într-o zonă apropiată de ruinele Bahmutului, o unitate de elită a armatei ucrainene acționează cu precizie chirurgicală împotriva celor mai importante ținte din armata rusă.

„Fantoma din Bahmut”, lunetistul de elită ucrainean care a ucis singur 113 soldați ruși

Acești lunetiști, perfect camuflați în păduri și pe câmpuri, operează fără pauză, indiferent de momentul zilei.

Comandantul lor, cunoscut sub numele de "Fantoma din Bahmut", a dezvăluit că echipa sa a reușit să lichideze 558 de inamici în ultimele nouă luni, dintre care 113 au fost doborâți chiar de el. Această unitate de lunetiști este considerată una dintre cele mai bune din lume.

Cu fața ascunsă sub o mască imprimată cu un jumătate de craniu și purtând o șapcă militară, "Fantoma" a mărturisit că misiunile lor sunt epuizante, iar întoarcerea de la o operațiune îi lasă pe membrii echipei complet epuizați și sfârșețiți.

Citește și: Planul secret al SUA pentru Ucraina. Lista trimisă Kievului pentru a nu opri finanțarea războiului

„Fantoma” a declarat că echipa sa este prima care intră în locuri și curăță zona de orice amenințare. Până la 16 ore pe zi, în echipament complet camuflat, lunetiștii stau nemișcați în timp ce își așteaptă ținta, de obicei cu un Barrett M107A1 american în mână.

În ciuda faptului că acestea sunt armele preferate, pot fi folosite și Barrett MRAD și unele puști ucrainene, precum UAR-10 și Snipex Alligator. 

Citește și: VIDEO Infanteria rusă nimicită la Zaporojie. „Predator” trage cu sniper-ul în infraroșu

Puternicul Barrett M107A1, este considerat a fi una dintre cele mai puternice arme pe care le folosesc Fantomele, cu o rază maximă de acțiune de 2,49 mile. Victimele făcute de echipă sunt înregistrate electronic cu ajutorul puștilor lor.

El a declarat pentru Insider: "Nu seamănă deloc cu filmele americane care romanțează munca lunetiștilor și o arată ca fiind foarte glamuroasă. Înveți cum să calculezi, faci calcule. Înveți cum să te camuflezi, înveți despre mediul înconjurător. Poți să tragi foarte bine, dar dacă nu poți supraviețui, nu are nicio valoare."

 

„Fantoma” a spus: "Lucrăm 24 de ore pe zi, nu facem diferența între zi și noapte și nu există weekenduri. Am încredere absolută în fiecare om care lucrează cu mine, potrivit The Sun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te