Experții, șocați de incompetența armatei ruse. A pierdut blindate cât să echipeze armata Germaniei

DE Elena Andrei | Actualizat: 14.03.2022 - 11:30
Experții, șocați de incompetența armatei ruse/foto: reuters

Experții au analizat ambuscada coloanei de tancuri rusești din Brovari, declarându-se șocați de incompetența comandanților care au dus coloana direct în ambuscadă.

SHARE

Grupul de cel puțin 30 de tancuri și alte vehicule blindate rusești s-a apropiat de Kiev pe un drum principal în suburbia din nord-estul Brovari.

Citește și: Simpatizant al Rusiei, Dan Puric are spectacol la Teatrul Național din care poate strânge 7.000 euro

Întreaga lume știa dimensiunea coloanei de blindate iar forțele ucrainene au anticipat ce rută va alege spre Kiev.

Citește și: Florin Salam și Dani Mocanu vor cânta la Milano pentru Mircea Nebunu care e urmărit internațional

În loc să opteze pentru un traseu mai sigur în jurul zonei rezidențiale dens construită, comandanții ruși au ales să continue drept, prin și în josul drumului principal.

Forțele ucrainene au folosit o dronă pentru a alege țintele și au început să lanseze lovituri împotriva coloanei de la o distanță sigură.

În ciuda avertismentului că rachetele au lovit drumul din față și câmpurile de ambele părți - arătând că erau vizate - coloana și-a continuat drumul spre Kiev.

Folosind tactici de război din epoca sovietică, zecile de vehicule conduceau aproape bară la bară când au intrat într-un blocaj, cu case de fiecare parte a drumului, potrivit lui Rob Lee, expert militar la Institutul de Cercetare Politică Externă.

În acel moment, vehiculele aveau doar două căi de evacuare: continuarea spre Kiev sau o retragere.

Focul de artilerie a oprit complet vehiculele la mică distanță în satul Skibin, formând un blocaj de trafic de echipamente militare rusești.

Având în vedere că vehiculele blindate erau prea apropiate pentru a se deplasa, trupele ruse au devenit ținte fixe pentru artileria ucraineană.

Citește și

Cîțu: Sancțiunile dure aplicate Rusiei, unul dintre subiectele discutate cu vicepreședintele SUA

Drona militară care s-a prăbușit în Croația a survolat spațiul aerian românesc sub trei minute

Imaginile dronei arată explozii care au ratat de aproape tancurile, dar care probabil au deteriorat vehicule și au ucis militari. Unii sunt văzuți în afara vehiculelor blindate în timp ce rachetele loveau în jur.

Unul dintre transportoarele blindate BTR-82 a primit o lovitură directă, în partea de nord a Skibin, blocându-i pe ceilalți. Un alt tanc a fost, de asemenea, lovit și distrus.

Fără altă opțiune, coloana a fost forțată să se retragă, tancurile fiind văzute spre nord-est departe de Kiev după înfrângerea umilitoare.

Franz-Stefan Gady - analist la Institutul Internațional de Studii Strategice - a notat că ceea ce s-a întâmplat cu coloana rusească de blindate arată „pericolul de a nu securiza terenul urban cu infanterie adecvată plus acțiuni de recunoaștere, atunci când elementele principale ale unei forțe trec prin teren urban, ideal pentru ambuscade.'

Analiştii sunt surprinși cum de comandanţii de tancuri ruşi au intrat în ambuscada previzibilă a ucrainenilor.

Din mai multe atacuri ale ucrainenilor, forțele președintelui Vladimir Putin au pierdut mai multe tancuri decât sunt operaționale în întreaga armată germană, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te