Elon Musk ar urma să viziteze China. Nu este clar cu cine se va întâlni proprietarul Tesla

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.05.2023 - 14:09
Elon Musk, proprietarul Tesla - Foto: Wikimedia/JD Lasica/CC BY 2.0

Directorul general al Tesla, Elon Musk, este de aşteptat să viziteze China săptămâna aceasta, în ceea ce pare a fi prima sa călătorie din ultimii trei ani. Aşa au declarat trei persoane care cunosc subiectul. Musk ar urma să se vadă cu înalţi oficiali chinezi.

SHARE

Proprietarul Tesla ar urma să viziteze fabrica Tesla, din Shanghai, au spus două dintre surse.

Elon Musk, vizită în China

Nu a fost imediat clar cu cine se va întâlni Musk şi ce va discuta. Persoanele care au dat informaţii despre călătorie au refuzat să fie numiţi, deoarece problema este privată.

Tesla şi Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, conform News.ro.

În martie, Musk plănuia o călătorie în China şi dorea o întâlnire cu premierul chinez Li Qiang, încă din aprilie, în funcţie de disponibilitatea lui Li.

Citeşte şi: Ce spune Elon Musk că-ți face în timp ce dormi o aplicație des foarte folosită

China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla, după Statele Unite, iar fabrica sa din Shanghai este cel mai mare centru de producţie al acestui fabricant de maşini electrice.

Musk deţine şi platforma de social media Twitter, interzisă în China, deşi unii chinezi o accesează prin reţele private virtuale de tip VPN.

Călătoria va marca prima vizită a lui Musk în China, de când a făcut furori pe Internet, dansând pe scenă, în timpul unui eveniment de la fabrica Tesla din Shanghai, la începutul anului 2020.

Citeşte şi: Elon Musk în conflict cu Stephen King pe tema războiului ruso-ucrainean: „Tu cât ai donat?”

Vizita ar avea loc într-un moment în care Tesla se confruntă cu mai multe probleme, inclusiv intensificarea concurenţei cu producătorii auto chinezi, care îşi exportă vehiculele electrice fabricate în China, pe măsură ce cererea de pe cea mai mare piaţă auto din lume scade.

Implicat în producţia de maşini electrice din China

Tesla nu a oferit încă nici o actualizare, cu privire la planurile sale de a creşte producţia cu 450.000 de vehicule pe an, la fabrica sa din Shanghai, deşi a declarat în aprilie că va construi o fabrică în Shanghai, pentru a produce separat baterii de stocare a energiei marca Megapack.

Compania a prezentat autorităţilor locale planuri de extindere a capacităţii de producere a grupurilor motopropulsoare, la uzina din Shanghai, la 1,75 milioane de unităţi anual.

Tesla construieşte o fabrică în Mexic, care va produce o maşină electrică la un preţ mai mic, construită pe platforma sa de următoarea generaţie.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te