Donald Trump critică liderii evanghelici, care că nu-i susțin candidatura la prezidențiale

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.01.2023 - 11:47
Donald Trump, zbateri. Critică liderii evanghelici, care că nu-i susțin candidatura la prezidențiale - Foto: Gage Skidmore, Wikipedia

Cu doar câteva zile înainte ca Donald Trump să găzduiască primul său eveniment din 2024, în Carolina de Sud, un stat a cărui populație evanghelică a jucat de mult un rol esențial în parcursul său prezidențial, fostul președinte atacă conservatorii religioși.

SHARE

Aceştia au refuzat de data aceasta să susțină a treia sa campanie prezidențială. Trump a discutat cu jurnalistul conservator David Brody. El a denunțat aşa-zisa „neloiatate” a liderilor evanghelici, care au refuzat sprijinul public pentru campania sa.

Acestea au fost cele mai recente dintr-o serie de remarci uluitoare pe care le-a făcut despre unul dintre cele mai importante blocuri de vot pentru un candidat republican.

Citeşte şi: 6 ianuarie 2021. Apropiaţii lui Trump de la Casa Albă erau supăraţi că "acum sunt terorişti de rând"

„Nimeni nu a făcut niciodată mai mult pentru Dreptul la viață decât Donald Trump. Am pus trei judecători de la Curtea Supremă, care au votat cu toții și au făcut ceva cu care s-au luptat de 64 de ani, de mulți, mulți ani'”, i-a spus Trump lui Brody, referindu-se la anularea de către Curtea Supremă a drepturilor federale la avort, în Cazul Dobbs, pe decizia organizației pentru sănătatea femeilor, din Jackson, din vara trecută, conform CNN.

„Există o mare lipsă de loialitate în lumea politicii. Acesta este un semn de neloialitate”, a continuat Trump, deplângând faptul că liderii evanghelici care au refuzat să îi susțină noua campanie.

Citeşte şi: Congresul cere să i se interzică lui Trump să mai candideze la președinția SUA

La începutul acestei luni, Trump i-a criticat și pe oponenții avortului, pentru că au pierdut „un număr mare de alegători”, la alegerile intermediare din 2022, „mai ales pe cei care au insistat ferm asupra neadmiterii avortului, fără excepții, chiar și în cazul violului, incestului sau punerii în pericol a vieții mamei”.

Comentariile de pe platforma sa socială au atras replici tăioase de la mai mulți conservatori religioși proeminenți și activiști antiavort, inclusiv Susan B. Anthony, președintele Pro-Life America, Marjorie Dannenfelser, care, într-o critică a lui Trump, i-a criticat pe republicanii care au susținut o „strategie a struțului”, privind avortul, preferând să ignore problema, decât să o pună pe tapet.

Trump a admis că i-a avertizat pe candidații la funcţiile de guvernatorii GOP, din 2022, Doug Mastriano, din Pennsylvania, și Tudor Dixon, din Michigan, că se vor confrunta cu o victorie mai dificilă, pentru că refuză să nu susțină excepțiile pentru restricțiile la avort, cum ar fi atunci când viața al mamei este în pericol.

Ambii candidați au pierdut în cele din urmă cursa electorală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te