Trump refuză să spună dacă vrea ca Ucraina să câștige războiul și atacă Europa: „Ei râd de noi”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.05.2023 - 10:46
Donald Trump - Foto: Profimedia Images

Fostul președinte american, Donald Trump, a refuzat miercuri seară, în mod repetat, să spună dacă vrea ca Ucraina să câștige în războiul său împotriva Rusiei și lansează un nou atac la adresa Europei. „Nu gândesc în termeni de câștig și pierdere”.

SHARE

Chiar din primul eveniment televizat important al campaniei prezidențiale din 2024 din Statele Unite, fostul președinte american, Donald Trump care vizează un nou mandat la Casa Albă a refuzat să spună dacă își dorește ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia.

În timp ce răspundea la întrebările alegătorilor republicani din New Hampshire, Trump a refuzat, de asemenea, să spună dacă el crede că Vladimir Putin este un „criminal de război”.

Trump refuză să spună dacă vrea ca Ucraina să câștige războiul

Fostul președinte, care este favorit clar pentru nominalizarea din partea Partidului Republican a declarat: „Nu gândesc în termeni de câștig și pierdere. Mă gândesc în termeni de rezolvare, astfel încât să nu mai ucidem toți acești oameni și să nu mai rupem...".

Moderatoare emisiunii a insistat: "Este o afirmație foarte importantă... puteți spune dacă vreți ca Ucraina sau Rusia să câștige acest război?"

 „Vreau ca toată lumea să nu mai moară, mor, rușii și ucrainenii. Vreau ca ei să nu mai moară. Și voi face asta în 24 de ore, voi face asta, aveți nevoie de puterea președinției pentru a o face”, a declarat Trump.

Citește și: VIDEO Sistemul de rachete românesc MLRS APR-40 în Ucraina. Atacă devastator în prima linie

Trump, discurs virulent la adresa Europei

Fostul președinte a evitat din nou răspunsul la această întrebare afirmând în schimb: „Știți ce voi spune? Voi spune următorul lucru. Vreau ca Europa să pună mai mulți bani, pentru că ei sunt pentru 20 de miliarde de dolari, noi suntem pentru 170 de miliarde. Și ar trebui să egaleze. Ei au o mulțime de bani.

Citește și: O dronă americană a ajuns până aproape de Soci, în Rusia. Activitate intensă în Marea Neagră

„Vreau ca Europa să pună mai mulți bani. Pentru că râd de noi. Ei cred că suntem niște nesimțiți. Noi cheltuim 170 de miliarde de dolari pentru un teren îndepărtat, iar ei sunt chiar lângă acel teren și au 20 de euro. Nu prea cred”, a declarat Trump.

Putin e un „tip inteligent” care a făcut o „greșeală imensă”

„Nu voi spune că Putin este un criminal de război”. Trump a continuat spunând că Putin este un „tip inteligent" care a făcut o "greșeală imensă. El nu ar fi făcut-o niciodată dacă aș fi fost președinte. Obișnuiam să vorbim despre asta".

„Chiar acum vrem să rezolvăm asta. Dacă voi fi președinte, voi rezolva acest război într-o zi, 24 de ore", potrivit The Telegraph.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te