Dezbatere Newsweek: Cine ar trebui să candideze cu adevărat la președinție ca să îl bată pe Trump?

DE Matt Robison | Actualizat: 28.01.2024 - 12:37
RUPEREA TIPARELOR. The Rock - un comunicator popular și talentat - ar putea servi drept punte de legătură pentru a ajunge la fanii MAGA, în timp ce îi îndepărtează de Trump însuși

În acest moment, singurul lucru care contează este înfrângerea lui Trump și evitarea unui dezastru distopic total în 2024.

SHARE

Când Newsweek m-a întrebat „Cine mi-aș dori să candideze la președinție?“, am crezut că răspunsul este destul de evident. La fel de evident ca și în cazul întrebărilor „Îți place înghețata?“ sau „Papa este catolic?“.

La urma urmei, dacă am învățat un lucru din ultimii șapte ani, este cât de mult contează competența. Inepția lui Donald Trump a dus la un cataclism. Răspunsul lui Trump la pandemia de COVID-19 a arătat nivelul său de incompetență care a dus la moartea a peste 130.000 de americani.

Citește și: Super 2024: Anul electoral care poate schimba lumea. Jumătate din populația globului merge la vot

Este doar una dintre miile de decizii stupide ale unui președinte care nu avea nicio idee despre ce face și care vede guvernarea doar ca o călătorie a ego-ului său de tip reality-show, o captură de bani sau un vehicul pentru răzbunare personală.

Dezbatere Newsweek: Cine ar trebui să candideze cu adevărat la președinție ca să îl bată pe Trump?

Odată ce am dat conducerea unui om cu experiență, cu cunoștințe și sănătos la cap, America a obținut recompense incredibile. Includem aici și cel mai de succes program de vaccinare din istoria americană, revenirea copiilor în școli, cel mai bun an în ceea ce privește creare de locuri de muncă din SUA și cel mai scăzut șomaj din ultimii 50 de ani.

Citește și: Biden sau Trump, cine va fi noul președinte al SUA? Sondajele dau un favorit clar

Așadar, răspunsul la întrebarea dacă ar trebui să ne dorim un profesionist serios, cu zeci de ani de experiență guvernamentală dovedită, pare cât se poate de clar, nu-i așa?

De aceea eu l-am ales pe Dwayne „The Rock“ Johnson.

RUPEREA TIPARELOR. The Rock - un comunicator popular și talentat - ar putea servi drept punte de legătură pentru a ajunge la fanii MAGA, în timp ce îi îndepărtează de Trump însuși

Dar, înainte de a mă respinge ca fiind nebun, neserios sau ambele la un loc, ascultați-mă.

Competența nu va rezolva cea mai mare problemă a noastră. Joe Biden a fost unul dintre cei mai experimentați și capabili profesioniști guvernamentali aleși vreodată, folosindu-și expertiza pentru a adopta o mulțime de legi care rivalizează cu cele mai productive perioade din istoria guvernului american. Are realizări din belșug.

Nimic din toate acestea nu oprește aproape jumătate din țară să vrea să se întoarcă la un om insurecțional, autocrat, acuzat în justiție de nu mai puțin de 91 de capete de acuzare și despre care un juriu a decis că este un violator și care a promis să „pună capăt Constituției“.

În 2020, țara era un pacient care se prăbușea pe masa de operație. Președinția lui Biden a stabilizat-o. Problema este că nu a rezolvat ceea ce chinuie poporul american.

Astăzi, cea mai mare problemă a noastră este boala de fond: faptul că atât de mulți sunt îndrăgostiți de un nebun malign și îngroziți de o figură anodină precum Biden.

Susținătorii lui Trump au devenit atât de deformați încât cred simultan că Biden este un pacient cu demență și un geniu malefic. Cu cât Trump este mai fascist, cu atât mai tare îl aclamă.

Patru din zece dintre americani sunt în această stare. America nu este doar o casă divizată. Este o casă în flăcări. Iar vina nu este a vedetelor de pe scena politică. Este în noi înșine.

Trebuie să găsim o modalitate de a readuce milioane de americani într-un loc în care să putem merge mai departe împreună, ca națiune. Așa că leacul nu poate fi decât o altă doză de guvernare sănătoasă. Leacul trebuie să fie un medicament care să rezolve lucrurile. Trebuie să înțărcăm oamenii la ceva benign. Iar Johnson este acea metadonă.

The Rock este o punte perfectă pentru a ajunge la concetățenii noștri americani MAGA, o persoană care se autodefinește drept fiind „un tip de
1,80 m, chel, tatuat, jumătate negru, jumătate samoan, care bea tequila, conduce camionete și poartă un rucsac“.

De fapt, știm că fanii lui Trump sunt fani The Rock. Poate că wrestlingul nu este genul tău, iar Fast and Furious nu este viteza ta. Dar, cu siguranță, sunt pentru oamenii pe care trebuie să îi readucem în contractul democratic american.

Nu degeaba Johnson este unul dintre cei mai populari oameni din țară, cu al șaselea cel mai urmărit cont de Instagram de pe Pământ. Patruzeci și șase la sută dintre respondenți au spus în cadrul sondajelor din 2021 că s-ar bucura să-l vadă la Casa Albă.

Este, de asemenea, un comunicator talentat, obișnuit să se adreseze la televizor milioanelor de oameni în fiecare săptămână, improvizând pe loc aproximativ o treime din ceea ce spune. Și, pentru un electorat MAGA care îl fetișizează pe plutocratul corpolent Trump ca pe un Rambo, care mânuiește o mitralieră, cum ar reacționa la G.I. Joe?

Johnson a luat cuvântul la convențiile naționale, atât pentru republicani, cât și pentru democrați. El a fost căutat ca și candidat de ambele partide și, da, în ciuda faptului că este independent și, în general, se menține deasupra mizeriei, a trecut testul de bun-simț susținându-l pe Joe Biden în 2020.

Întrebați-vă! Vă puteți gândi la altcineva care să se potrivească acestor criterii și care să atragă atât de mult oamenii lui Trump?

Cu siguranță, există obiecții serioase aici. Dar cred că acestea pot primi un răspuns.

În primul rând, nu cumva am schimba o celebritate nebună cu alta? Nu - ele nu sunt comparabile. În 2016, Trump avea deja un cazier public de zeci de ani de patologie: agresarea femeilor, înșelarea proprietarilor de mici afaceri, operarea frauduloasă a unei organizații de caritate și falimentarea sau ruinarea a tot ceea ce a atins.

Dwayne Johnson a fost o figură  populară în America timp de două decenii, supusă unui control public intens, și nu are nimic din toate acestea lucruri negative care i se pot atribui lui Donald Trump. Cea mai gravă vină a sa pare a fi că ne-a impus serialul Baywatch.

Doi. Chiar dacă acceptăm că este mai mult sau mai puțin binevoitor, nu este totuși doar un actor de la Hollywood? Da, absolut. Chiar și autorii site-ului Draft Johnson îl văd ca pe o figură de CEO, care are nevoie de un partener competent în viața de zi cu zi pentru a conduce guvernul. Din moment ce facem aici o împlinire a dorințelor, să stipulăm asta.

În al treilea rând și în cele din urmă: este acesta un argument că ar trebui să-l avem pe The Rock în locul lui Joe Biden? Nu. În acest moment, singurul lucru care contează este înfrângerea lui Trump și evitarea unui dezastru distopic total în 2024. Singura modalitate de a face acest lucru acum este să îl susținem pe Biden, iar eu o voi face cu plăcere.

Dar adevărul este că, chiar dacă îl învingem pe Trump anul acesta, s-ar putea să nu se termine totul. Slobodan Milosevic a lansat războaiele balcanice din anii 1990 reaprinzând o nemulțumire veche de 600 de ani. Armata Liberă a Țării Galilor a comis atentate în anii 1960 pentru a protesta împotriva pierderii independenței Țării Galilor în 1284. Ranchiunile politice pot dăinui timp de secole, iar analiștii serioși cred deja că ne aflăm în pragul unui al doilea război civil. S-ar putea ca dispariția lui Trump să nu evite acest lucru.

Dar ceea ce ar putea este găsirea unei modalități de a convinge mișcarea Trump să revină la normalitate. Cea mai bună persoană - poate singura persoană - care poate face acest lucru este The Rock.

Matt Robison este scriitor, gazda unui podcast și fost  membru al Congresului. Opiniile din acest articol sunt ale scriitorului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te