De ce Spania riscă 30.000€ amendă jucând cu Lamine Yamal la Euro 2024 în Germania? Legea e dură

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2024 - 13:43
De ce Spania riscă 30 000€ amendă jucând cu Lamine Yamal la Euro 2024 în Germania? Legea e dură - Foto: Profimedia images

De ce Spania riscă 30 000€ amendă jucând cu Lamine Yamal la Euro 2024 în Germania? Naționala Spaniei a făcut senzație la EURO 2024 obținând 3 victorii din 3 meciuri jucate, însă riscă să primească o amendă de 30.000 de euro din cauza unei legi ciudate din Germania.

SHARE

Spania ar putea fi amendată pentru că a jucat cu Lamine Yamal, puștiul minune al Barcelonei în vârstă de 16 ani, care a doborât mai multe recorduri în două meciuri unde a intrat ca titular la Euro 2024.

De ce Spania riscă 30 000€ amendă jucând cu Lamine Yamal la Euro 2024 în Germania? Legea e dură

Lamine Yamal a făcut istorie devenind cel mai tânăr jucător care a participat vreodată la un Campionat European, în victoria Spaniei cu 3-0 împotriva Croației. Tânărul talent al Barcelonei a venit la Euro 2024 cu mari așteptări, după un sezon impresionant.

Yamal va împlini 17 ani abia la 13 iulie - cu o zi înainte de finala Campionatului European din această vară.

Yamal a fost titular în meciurile din grupă ale Spaniei împotriva Croației și Italiei, dar o lege germană ar putea aduce Spaniei o amendă de 30.000 de euro pentru participarea sa în meciul cu Italia.

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: Spania câștigă Grupa B și se califică în optimi la EURO 2024 după victoria cu 1-0 în fața Italiei

Conform legii germane privind protecția tinerilor, persoanele sub 18 ani nu pot lucra după ora 20:00, cu unele excepții pentru sportivi până la ora 23:00.

Meciul cu Italia a început la ora 21:00 și s-a încheiat aproape de ora limită, iar activitățile post-meci, cum ar fi dușurile și interviurile, sunt considerate parte din timpul de lucru.

Astfel, Yamal ar putea fi jucătorul care ar aduce federației spaniole o amendă de 30 000 euro.

Citește și: EURO 2024. Cât de tare trebuie să ne temem de Olanda? I-am bătut o singura dată. Când e meciul?

Sursa foto: Profimedia images

Date fiind circumstanțele - Campionatul European este unul dintre cele mai importante evenimente sportive și cel mai mare turneu de fotbal găzduit de Germania de la Cupa Mondială din 2006 - este puțin probabil ca Spania să fie amendată, potrivit goal.com.

Cine este Lamine Yamal, „puștiul minune” al Barcelonei?

Yamal s-a impus ca unul dintre cei mai buni tineri prezenți la Euro 2024, viteza, agilitatea și maturitatea sa peste vârsta sa făcându-i pe mulți să creadă că este o adevărată afacere, iar datorită educației sale din timpul zilelor petrecute la faimoasa academie La Masia din Barcelona, el este înclinat să ajungă departe în viitor.

Sursa foto: Profimedia images

Până în prezent, el a început ambele meciuri ale Spaniei la Euro 2024. În ambele victorii, împotriva Croației și Italiei, Yamal a jucat un rol esențial.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te